Erbaş: İslam, yeryüzüne gönderilen en büyük nimettir

Kosova’da hutbe irad eden Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'ın önemine dikkat çekerek İslam dininin, yeryüzüne gönderilen en büyük nimet olduğunu belirtti.

Ekleme: 19.08.2022 22:25:12 / Güncelleme: 20.08.2022 09:43:59 / İlim & İrfan
Destek için 

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Prizren’deki tarihi Sinan Paşa Camii’nde hutbe irad etti, ardından Cuma namazı kıldırdı.

Cenab-ı Hak'ın, insanoğlunu yeryüzünde yarattığını ve toplumlara rehberlik yapsın diye Peygamberlerini gönderdiğini belirten Erbaş, ilk insan Hazreti Âdem'in aynı zamanda ilk peygamber olduğunu hatırlattı.

Erbaş, "Bütün Peygamberlerine din olarak İslam’ı göndermiştir. İslam, Hazreti Âdem’den hatemü’l enbiya Muhammed Mustafa aleyhissalatü vesselam Efendimize kadar bütün Peygamberlere gönderdiği dinin adıdır. Yeryüzünde insanlar huzur, barış içerisinde yaşasınlar diye de barış anlamına gelen bir isim vermiştir bu dine, o da İslam’dır. Denge dini. Birbirlerine zulüm etmesinler, haksızlık yapmasınlar diye bu denge dininin adına İslam demiştir. Ve onun insanoğluna, yeryüzüne gönderilen en büyük nimet olduğunu ifade buyurmuştur." dedi.

Allah'ın, Hazreti Muhammed'e gönderdiği son ayet-i kerime olan Maide Suresi’nin, “Bugün sizin dininizi kemale erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi de tamamladım. Ondan razı oldum ve din olarak İslam’ı seçtim.” ayetine atıfta bulunan Erbaş, şunları kaydetti:

"Üzerinizdeki en büyük nimet nedir diye sizlere bir soru sorulsa, cevabınız, ‘Müslüman olmuş olmaklığım’ diye olmalı. Çünkü Rabbimiz İslam’ı en büyük nimet olarak bizlere tanıtıyor. İslam adalettir, İslam iyiliktir, İslam barıştır, İslam paylaşmaktır, İslam infaktır, İslam iyilikte yardımlaşmaktır. Rabbimiz, 'İyilikte ve takvada yardımlaşınız. Kötülükte, günahta, düşmanlıkta yardımlaşmayınız.' diye bütün insanlığa emir buyurmaktadır." (İLKHA)