Bağlar Belediyesi 8 ayda 1470 çocuğun giyim ihtiyacını karşıladı

Bağlar Belediyesi, 2022 yılı içerisinde geride kalan 8 ayda 500 aile ve 1470 çocuğun giyim ihtiyacını karşıladı.

Ekleme: 19.08.2022 20:30:18 / Güncelleme: 19.08.2022 20:30:18 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Bağlar Belediyesi, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Günışığı Giyim Mağazası aracılığıyla ilçedeki dar gelirli ailelerin ve bu ailelere mensup çocukların yüzünü güldürmeyen devam ediyor.

"İyilik Hareketi" sloganıyla başlatılan çalışmalar 2022 yılında da artarak devam etti. Ocak ayından bu yana ulaşılan aile sayısı 500 ve ihtiyacı karşılanan çocuk oranı da 1470’i buldu.

Belediyenin imkanları ve hayırseverlerden yapılan bağışlarla temin edilen giysiler, belediyeye başvuran ve yapılan inceleme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere teslim ediliyor. Kimi zaman da hazırlanan giysi paketleri belediye ekipleri tarafından muhtaç aileler ziyaret edilerek ulaştırılıyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediyenin ek hizmet binası önünde açık alanda düzenlenen etkinlikte konuştu.

60 çocuk için hazırlanan giysi paketlerini takdim eden Beyoğlu, "Bir çocuk yatağa huzurlu bir şekilde girerse ve ailesi de bundan dolayı mutlu olursa bizim vicdanlarımız huzura kavuşuyor. Hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle çocukları sevindirmeye devam edeceğiz inşallah." dedi.

Beyoğlu, "Buraya gelen anne ve baba ihtiyaç sahibi olmazsa gelmez. Biz insanımızın halinden anlıyoruz. Çünkü bu şehrin sokaklarında yetiştik. Her gün halkımızın arasındayız." dedi ve şunları ekledi:

Beyoğlu, gelen hiçbir vatandaşın geri çevrilmemesi yönünde talimat verdiklerini söyledi.

Belediye tarafından sağlanan desteklerden çok memnun olduklarını dile getiren aileler, bu sayede çocukların yüzünün güldüğünü ifade ettiler.

İhtiyacı karşılanan her aile ve çocuk için tarif edilemez mutluluk yaşadıklarını kaydeden Beyoğlu ise, toplumsal dayanışma ruhunu artıran bu çalışmaların aynı hızla devam edeceğini kaydetti. (İLKHA)