Adana Müftüsü Taşçı: Hiçbir anne-baba çocuğuna güzel ahlaktan daha güzel bir hediye veremez

​Seyhan ilçesindeki Kuba Camii'nde "Camide Bir Gün Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çocuklar bilgi yarışmasıyla bilgilerini artırırken oyunlar oynayarak da farklı bir ortamda eğlenmenin tadını çıkardı.

Ekleme: 18.08.2022 14:45:13 / Güncelleme: 18.08.2022 14:48:19 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye genelinde tüm cami ve Kur'an kurslarında 26 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursları, büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Adana merkez Seyhan ilçesi Kuba Camii'nde bir araya gelen yaz Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte camiler arası bilgi yarışması düzenlenerek çeşitli oyunlar oynandı ve çocuklara ikramlarda bulunuldu.

 

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, çocukların, toplumlar için gelecek ve istikbalin teminatı olduğunu söyledi.

Kuba Camii İmam Hatibi Emrullah Sarman, bu tür etkinliklerle amaçlarının "İslam'ı seven, Müslüman kimliğini her türlü farklılığın üstünde tutan salih ve saliha nesiller yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Çocukların istikbal ve geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, okulların tatil olmasıyla beraber camilerde başlayan yaz okulu uygulamalarında da sona doğru yaklaşıldığını söyledi.

Adana Müftüsü Mehmet Taşçı

Taşçı, "Yavrularımız, burada takriben iki ay boyunca öğrenmiş oldukları bilgilerle ilgili yarışma yapıyorlar. Din gönüllüsü kardeşlerimiz yavrularımızı eğlendirip, çeşitli oyunlarla camiyi, mescidi, Peygamberimizi, dini duyguları sevdirme mücadelesi ve hizmeti veriyorlar." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgileri vermeye çalıştık"

Taşçı, "Camilerimizde, çocuklarımıza en başta Kur'an-ı Kerim'i öğretiyoruz. Peygamberimiz Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatını ve O'nun örnekliğini yavrularımıza öğrettik ki Peygamberimiz hem bizim hem de yavrularımızın örneği, önderi ve rehberidir. Bununla beraber temel dini bilgilerini vermeye çalıştık; yavrularımıza, gençlerimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza." diye konuştu.

"Hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha güzel bir hediye veremez"

Hazreti Peygamber'in "Hiçbir anne-baba çocuğuna güzel ahlaktan daha güzel bir hediye bağışta bulunmuş olamaz" buyruğunu hatırlatan Taşçı, "Burada yavrularımıza güzel bir İslam ahlakı, Kur'an ahlakı ve Peygamber Efendimizin yaşantısını öğretmeye çalıştık. Biz istiyoruz ki çocuklarımız dinine, diyanetine, vatanına, milletine bağlı ve faydalı olsun. Şu anda sizin de şahit olduğunuz gibi çocuklarımız burada gönüllerince eğleniyorlar, yarışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Tertip ettikleri camiler arası yarışmanın kaybedeni olmadığını vurgulayan Taşçı, "Yapmış olduğumuz yarışmalarda kazanan da kazanır, kaybeden de kazanır. Düzenlenen yarışmamız, hiçbir kaybedeni olmayan ve sonunda da kazanan ve kaybedenin yani her iki tarafın da mutlu bir şekilde ayrıldığı bir yarışmadır." dedi.

Anne-babalara çocuklarını kurs bitiminden sonra da yalnız bırakmamaları çağrısında bulunan Taşçı, şunları kaydetti:

Cami derslerimiz ve yaz kurslarımız bittikten sonra da anne-babaların evlerde çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim okumalarını, namazlarını mutlaka, burada alıştıkları üzere, kılmalarını takip etmelerini ve çocuklarınıza bizim öğrettiğimiz üzerine artılar koymalarını da buradan özellikle tavsiye ediyorum, rica ediyorum.

"Kurslar sonrası da faaliyetlerimiz devam edecek"

Yaz Kur'an kurslarının 26 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirten Kuba Camii İmam Hatibi Emrullah Sarman, kurs süresinin bitmesi sonrası da faaliyetlerinin devam edeceğini ve çocuklarla sene boyunca okul ve manevi dersler gerçekleştireceklerini söyledi.

Kuba Camii İmam Hatibi Emrullah Sarman

Sarman, "Gençlerimizin deizm, ateizm gibi sapkın düşüncelerin pençesine düştüğü, içki, kumar, faiz gibi her türlü haramın yaygınlaştığı, anne-babaya hürmetin ortadan kalktığı, boşanma oranlarının evlilik oranlarını geçtiği, internet ve sosyal medyanın kültür, gelenek ve medeniyetimizi yerle bir ettiği bir zaman diliminde; Müslüman olarak gençlerimize sahip çıkmak, üzerimizdeki en büyük vecibelerdendir. İşte bu nedenle vaktimizin büyük bir bölümü genç kardeşimize ayırarak birçok faaliyetler yapmaktayız. " diye konuştu.

"Hedefimiz İslam'ı seven, Müslüman kimliğini her türlü farklılığın üstünde tutan salih ve saliha nesiller yetiştirmektir"

Sarman, "Camide Bir Gün Projesi' kapsamında, 250-300'e yakın çocuğumuza bilgi yarışması düzenliyoruz, ilahiler söylüyoruz, oyunlar oynatarak sonunda da ikramlarda bulunuyoruz. Tüm bu faaliyetler sonucunda hedefimiz, İslam'ı seven, Müslüman kimliğini her türlü farklılığın üstünde tutan salih ve saliha nesiller yetiştirmektir. Çünkü Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, 'Bir insanın hidayetine vesile olan bütün insanların hidayetine vesile olmuş gibidir.' Biz de ömür boyu hidayetine vesile olacağımız bir genç arıyoruz ve bunun için de gayret ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bir milletin asıl gücü ne tankıdır ne topudur. Bir milletin asıl gücü imanlı ve inançlı evlatlarıdır." şeklinde konuştu.

Program yarışmada başarı elde edenlere hediyelerinin takdimi ve ikramlar ile son buldu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar