Afganistan'ın gelir tahsilatında geçen yıla oranla yüzde 66 artış oldu

​Afganistan İslam Emirliği Ekonomi Bakanlığı, son bir yılın ekonomik verilerinin değerlendirildiği raporunu kamuoyu ile paylaştı. Rapora göre, zaferden sonra yapılan gelir tahsilatında geçen yıla oranla önemli bir artış kaydedildi.

Ekleme: 18.08.2022 13:05:09 / Güncelleme: 18.08.2022 13:07:00 / Dünya
Destek için 

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerli ve yabancı kuruluşların kayıt ücretlerinin tesliminden 13,5 milyon Afgani gelir elde edilirken, bu gelirlerin 9,3 milyonunun yurt içi gelirlerden, 4,1 milyonunun ise yabancı kuruluşlardan elde edildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, gelirlerde; Maliye Bakanlığı'nın 4,6 milyon Afgani olarak belirlediği yıllık mali hedeften yaklaşık yüzde 66'lık bir artış olduğu bildirildi.

Ekonomi Bakanlığı, bir önceki mali yıla kıyasla mevcut mali yılda ulaşımdan elde edilen gelirin 12,4 milyon Afgani olduğunu duyurdu.

Afganistan İslam Emirliği yetkilileri, ülkede hakimiyet sağlandıktan sonra gelir tahsilatında yolsuzluğun ortadan kaldırılmasının ve uygulamalardaki şeffaflık nedeniyle vatandaşların vergilerini zamanında ödemeye başlamasının gelir artışında etkili olduğuna vurgu yaptı. (İLKHA)