Eylül ayında konutta kampanya dönemi başlayacak!

Dar gelirliler için sosyal konut projesini daha önce duyuran hükümetten yeni bir proje daha geldi. Konut alacaklar için eylül ayında yeni bir kampanya hazırlayan hükümet bu kampanyayla konut fiyatlarını düşürmeyi hedefliyor.

Ekleme: 18.08.2022 09:23:42 / Güncelleme: 18.08.2022 09:23:42 / Ekonomi
Destek için 

Dar gelirliler için sosyal konut projesini daha önce duyuran hükümetten yeni bir proje daha geldi. Konut alacaklar için eylül ayında yeni bir kampanya hazırlayan hükümet bu kampanyayla konut fiyatlarını düşürmeyi hedefliyor. Emlak Konut öncülüğündeki kampanyaya, özel sektörün de katılacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Kampanyanın konut ve kira bedellerini düşürmesini bekliyoruz” dedi. Kredi faizinin yüzde 1’in altına düştüğü, ödemelerin ötelendiği kampanyalar geçmişte yoğun ilgi görmüştü.

Dev kampanya Eylül en geç Ekim’de!

Hükümetten son dönemde aşırı fiyat tırmanışı yaşayan konuta erişim için yeni bir hamle geldi. Dün İstanbul Esenler’de dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak tanımlanan 60 bin konutluk Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtımı için ekonomi basını ile bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konutta yeni dev kampanyanın eylül ya da en geç ekim ayında başlayacağını duyurdu.

Kampanyanın Emlak Konut Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacağını belirten Kurum, “Tüm Türkiye’de orta ve orta üstü proje yapan tüm sektörün içine dahil olacağı, bizim de bizzat bu projeye destek olacağımız bir kampanyayı Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz daha önce de yapmıştı, şimdi de inşallah tüm sektörle birlikte, tüm gayrimenkul firmalarıyla birlikte eylül ayı içerisinde bu süreci başlatacaklarını açıkladı.