Bitlis’te yaz Kur’an kursları arası temel dini bilgiler yarışmasının finali yapıldı

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kursları arası düzenlenen sınavda dereceye girenler ödüllendirilecek.

Ekleme: 17.08.2022 14:25:10 / Güncelleme: 17.08.2022 14:25:10 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İl genelinde bulunan cami ve Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler arasında sınav yapıldı. Cami ve Kur’an kurslarında birinci seçilenler, il genelinde yapılan finale katıldılar.

Merkez Hacı Hikmet Kiler Camii’nde, 2 kategoride düzenlenen sınava 150’yi aşkın öğrenci katıldı.

7-11 yaşındaki öğrenciler B, 12-22 yaşındaki öğrenciler ise A kategorisinde yarıştı. 30 sorunun sorulduğu sınavda 50 dakikalık süre tanındı.

A kategorisinde birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500 TL, ilk 10’a girenlere ise 200 TL; B kategorisinde ise birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 TL, İLK 10’a girenlere 100’er TL Hikmet Kiler Vakfı sponsorluğunda verilecek.

Yarışma hakkında açıklamada bulunan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Temizkan, geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi yaptıkları yarışmayla çocukların yaz Kur’an kursunda öğrendiklerini pekiştirmek ve çocukları cami ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Temizkan, “Her yıl olduğu gibi bu yılda camilerimizin kapılarını sevgili çocuklarımıza açtık. Camilerimizde siyer, ahlak, temel dini bilgiler başlıkları altında gençlerimize dinlerini en güzel şekilde öğretmenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Yaz Kur’an kurslarına yoğun talep

Bu yıl yaz Kur’an kurslarına yoğun bir talep olduğunu dile getiren Temizkan, şunları söyledi:

“Bu yılda yaz Kur’an kurslarımıza 15 bin civarında güzel bir katılım sağlandı. Kurs boyunca öğrendikleri bilgileri pekiştirmek, onlarla sosyal bir etkinlik yapmak, öğrendiklerini unutmamak adına geçen yıldan bu yana bir bilgi yarışması yapmaya başladık. Hacı Hikmet Kiler Vakfının desteğiyle geçen yıl ilkini yapmış olduğumuz yarışmanın bu yıl ikincisini yapıyoruz. Kiler Vakfına teşekkür ediyoruz. Birinci ve ikinci kategoride ilk 10’a girenlere ödüllerimiz olacak. Buradaki amacımız, öğrencilerimizin öğrendiklerini pekiştirmek ve hayatlarına aktarmak. Sadece amaç burada bir sosyal etkinlik değildir.  İnşallah bu yarışma öğrencilerimiz için faydalı olacak. Bu yarışma, öğrencilerimizin cami ile bağlantılarını artırıcı bir mahiyeti olacak. Yarışmaya giren öğrencilerimize ve onları yetiştiren hocalarına teşekkür ediyoruz.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler