Halk tepkili: Kooperatif marketler en çok ihtiyaç duyulan yerlerde açılmalı

Tarım Kooperatif Marketlerinin ilkinin dar gelirli ailelerin bulunduğu mahallelerde açılmamasına tepki gösteren Batman halkı, bu marketin en çok ihtiyaç duyulan yerde açılması gerektiğini belirtti.

Ekleme: 17.08.2022 13:55:10 / Güncelleme: 17.08.2022 14:07:36 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Tarım Kooperatifi ilk marketini Batman’da açtı. Kooperatif yetkilileri kısa süre içinde 6 şube daha açılacağını ifade etti. Ancak marketlerin dar gelirli semtlerde açılmaması halkın tepkisini çekiyor. Batman halkı dar gelirli vatandaşların yoğun yaşadıkları yerlerde marketlerin açılması gerektiğini söyledi.

 

Tarım Kooperatif Marketlerinin Türkiye’nin birçok yerinde açıldığını belirten Mehmet Emin Uraz, 600 bin nüfusa sahip Batman gibi bir kentte en son açılmasına ise anlam veremediklerini dile getirdi.

Mehmet Emin Uraz

“Fakir biri markete ulaşmak için iki araba değiştirmeli”

Kenar semtte açılması gereken marketin elit tabakanın yaşadığı mahallede açılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Uraz, “Bir fakir vatandaş açılan bu markete ulaşmak için en az iki araba değiştirmesi gerekiyor. Şayet bir gıda ürününde 10-20 lira indirim yapılmışsa zaten o vatandaş bu parayı yol ücretine verecek. Devletten istediğimiz zincir marketlere karşı başarılı olunmak isteniyorsa her bir zincir makete yakın bir Tarım Kooperatif Marketleri açılması lazım ki fiyatlarda düşüş yaşansın.” dedi.

Mehmet Salih Altuğ

“Zengin mahallerde açılırsa fakir halka hiçbir faydası olmaz”

Tarım Kooperatif Marketlerinin ihtiyaç sahiplerine faydasının olması gerektiğini kaydeden Mehmet Salih Altuğ ise şunları söyledi:

“Bildiğimiz kadarıyla Batman’da bir tane Tarım Kooperatif Marketi var, o da bize çok uzak ve zengin ailelerin bulunduğu mahallede açılmış. Eğer sadece zengin mahallerde açılırsa fakir halka hiçbir faydası olmaz. Zincir marketler zaten Türkiye piyasasını ellerinde tutuyorlar. İş birliği yaparak ha bire fiyatları yükseltiyorlar. Tarım Kooperatif Market sayısının fazlalaştırılması ve fiyatların biraz daha uygun verilmesi gerekiyor. Temennimiz bu market sayılarının çoğaltılması ve kenar mahallere ve merkezde halka daha yakın yerlerde açmalarıdır.”

İsmail Aksoy

“Marketler fakirlerin yoğun olduğu yerlerde açılmalı”

Tarım Kooperatif Marketlerinin dargelirli ailelerin yoğun olduğu mahallelerde açılması gerektiğini vurgulayan İsmail Aksoy, “Batman’da ilki açılan Tarım Kooperatif Marketlerine gitmek için iki araç değiştirmem gerekiyor. İlk açtıkları marketi ise zengin mahallesinde açmışlar. Fiyatlarda beklediğimiz gibi uygun çıkmadı. Çarşı merkezinde fakirlerin yoğun olduğu yerlerde marketleri açsınlar. Devletten isteğimiz fiyatları biraz daha düşürmeleri ve fakir insanların yoğun olduğu kenar mahallerde de Tarım Kooperatif Marketleri açmalarıdır.” diye konuştu.

Orhan Ekin

“Mademki fakirleri düşünüyorlar, o zaman bu marketler önce kenar semtlerde açılsın”

Batman’ın elit kesimin yoğun olduğu mahallede ilk Tarım Kooperatif Marketi şubesinin açıldığını belirten Orhan Ekin da bu marketlerin dargelirli insanların yaşadığı bölgelerde açılmasını talep etti.

“Ne kadar güzel şeyler varsa önce zengin mahallerde yapılıyor” diyen Ekin, “Mademki fakirleri ve halkı düşünüyorlar, o zaman bu marketlerin önce kenar semtlerde açılması lazım ve sonra diğer mahallerde açılması gerekiyor. Ben halen açılan Tarım Kooperatif Marketine gitmedim. Çünkü bize çok uzak olduğu için gidemiyorum. İki kişi Tarım Kooperatif Marketine gidip gelsek 30-40 lira yol ücretine gidecek.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar