Karkamış’ta camiden yapılan anons sosyal medyada gündem oldu

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde dün meydana gelen havan mermisi olayının ardından gece saatlerinde ilçedeki bir camiden sokağa çıkma yasağı anonsunun yapılması sosyal medyada gündem oldu.

Ekleme: 17.08.2022 12:05:10 / Güncelleme: 17.08.2022 12:07:58 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Karkamış ilçesinde dün gece saatlerinde bir camiden “Birazdan Türk ordusu PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın. Herkes evinde kalsın, dikkatli ve tedbirli olsun” anonsu, kentte ve ülke genelinde sosyal medyada gündem konusu oldu.

Konuyla ilgili kendisine yönlendirilen soruya cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda biraz önce vali beyle konuştum. Böyle bir sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece anladığım kadarıyla ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu değildir.” dedi.

 

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Karkamış’ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır.” dedi. (İLKHA)

 

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar