HÜDA-PAR Bingöl İl Teşkilatı, Bingöl Devlet Hastanesi başhekimliğine ziyarette bulundu

HÜDA PAR Bingöl İl başkanı Refik Alpaya, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Gengörü başhekimlikte ziyaret etti.

Ekleme: 16.08.2022 16:40:12 / Güncelleme: 16.08.2022 16:51:26 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR heyeti, Başhekim Gengörü ile görüş alışverişinde bulunduktan sonra hastanede Onkoloji bölümünün açılması, yaşanan doktor sorunu, randevu almada yaşanan sıkıntılar, hastanedeki muayene konuları gibi Bingöllülerin öne çıkan sorunlarını dile getirdi.

Ziyaretten sonra açıklamalarda bulunan Alpaya, Onkoloji bölümü için önceden Sağlık Müdürlüğü ve hastane başhekimi ziyaret ettiklerini ve bu konuyu dile getirip sosyal medyada etki ve yetki sahiplerine çağrıda bulunduklarını dile getirdi.

"Onkoloji bölümü hizmeti güzel ancak halkımız kemoterapi hususunda çevre illere gitmek zorunda kalıyor"

Hizmet bekleyen farkı alanlar hakkında açıklamalarda bulunan Alpaya, "İster çağrımızın etkisi olsun ister olmasın yetkililerin özverili uğraşları neticesinde onkoloji bölümü açıldı ve tedaviye başlandı. Ancak kemoterapi vb hususlarda halen de pek çok vatandaşımız çevre illerine gitmek zorunda kalıyor." dedi.

"Ağır hastalar için özel bina tesis edilmelidir"

Alpaya, "Ağır hastalar için özel bir binanın tahsis edilmesi gerekir ve gerekli cihazların temin edilmesi sağlıkta dışa bağımlılığın tamamen öne geçeceğinden bu hususlar ivedilikle yerine getirilmelidir. Halktan dışarıya giden hasta ve yakınları maddi ve manevi yönden sıkıntılar çekiyor. Yetkiler bunu düşünerek adım atmalıdır. Toplumun menfaatini kendi menfaatimizin önüne almalıyız." ifadelerine yer verdi.

"Bingöl'lü doktor ve hemşirelerin memleketlerini tercih etmeleri çağrısında bulunuyoruz"

Görüşmede doktor eksikliğinin de olduğunu dolayısıyla randevu ve muayene konusunda sıkıntıların çekildiğini de dile getiren Alpaya, "Özellikle çözüm odaklı aile hekimlerinin teçhizat konusunda güçlendirilmesi ve acil olmayan hastaların sağlık ocaklarında tedavilerin yapılması başka yerlerde görev yapan doktor ve hemşerilerimizin gönüllü olarak Bingöl'ü tercih etmeleri, sağlık konusunda rahatlatıcı birer adımdır. Ayrıca gerek doktorlarımızın gerek hastane çalışanlarımızın, çalışan memurların ve muayene giden vatandaşlarımızın karşılıklı anlayış içerisinde tedavileri sağlıklı bir şekilde yapılması gerekir. Bunlara dikkat edilirse randevu konusunda ciddi sıkıntılar olmaz." dedi.

Alpay'a son olarak, "İnsan sağlığı söz konusu olunca herkesin ciddi anlamda dikkat etmesi gerekir, aksi takdirde ahirete hesabının ağır olacağı unutulmamalıdır." dedi. (İLKHA)



Etiketler: