Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Ekmen: 65 yaş ve üzeri olanlara öncelik tanınmalı

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, her hizmet alanında yaşlı nüfusuna öncelik tanınması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 16.08.2022 12:30:12 / Güncelleme: 16.08.2022 12:33:59 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Ülkede toplam nüfusun yüzde 9,7’isinin 65 yaş üzerinde olduğunu belirten Ekmen, 84,34 milyon nüfusun 8 milyon 245 bin 124 kişinin 65 yaş ve üzerinde bulunduğunu aktardı.

Türkiye’nin nüfusunun giderek yaşlanması karşısında her hizmet alanında yaşlı nüfusuna öncelik tanınması gerektiğini ifade eden Ekmen; dünyada da yaşlıların ekonomik, sosyal ve hukuksal haklardan daha geniş bir şekilde yararlanması için devletlerin desteklerinin arttığını söyledi.

Türkiye için de yaşlılara sunulan hizmet ağının genişletilmesini ve öncelik tanınmasını talep eden Ekmen, hastanelerde yaşlıların sıra beklememesi, ulaşımda ücretsiz yararlanılması gibi hizmet alanlarının genişletilmesini istedi.

“Yaşlılar her türlü hizmet almada sıra beklememelidir”

Yaşlı bir insanın gençlerin arkasında sıra beklememesi gerektiğini söyleyen Ekmen, “Örneğin bir emekli bankaya gittiğinde sıra alırken yaşına bakılmalı ve ilk sıra verilmelidir. 65 yaşındaki yaşlılarımız, her türlü hizmet almasında sıra beklememelidir. Hizmet sunumlarında teknolojiden de yararlanarak, 65 yaşında olanlar sıra beklememesi için mevzuatta da değişiklikler yapılmalıdır.” dedi.

Yaşlılara saygı ve sevginin esirgenmemesi gerektiğini vurgulayan Ekmen, “Yaşlısı mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)