Bingöl halkı: "Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde fiyatlarda bir değişiklik yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30’un üzerinde üründe indirim olacağı haberinden sonra Bingöl’de de Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine akın eden halk, yeteri kadar ürünün olmadığını ve fiyatlardan memnun kalmadıklarını belirttiler.

Ekleme: 16.08.2022 10:40:10 / Güncelleme: 16.08.2022 14:55:38 / Ekonomi / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Satılmayan ürünlerin raflara konulduğunu dile getirip diğer ürünlerin raflarda olmadığını belirten Bingöl halkı İLKHA mikrofonlarına şikayetlerini dile getirdiler.

Diğer marketlerle kooperatif marketleri arasında bir fark bulunmadığını söyleyen Bingöl halkı, "30 Kalemde indirim olduğu söylendi ama indirim yok. Toz şeker dediler o da yok ortada, alan da zararlı çıktı. Sözde bu devletin marketi ama diğer marketlerle yine aynı, değişen bir şey yok. Alışveriş yapıp tezgâha gittik indirim yok dediler. Fakir fukaranın hali ne olacak." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

"İndirim falan yok"

Ahmet Ünal

Alışveriş yapmak için markete gelen Ahmet Ünal, "İndirim diyorlar, indirim falan yok, milleti kandırmaktan başka bir şey yok. %30-40 indirim yok.  Daha önce 45 liraya aldığım ürün şimdi 45,9 lira. İnsanlarla, halkla dalga mı geçiyorlar? %30 indirim nerde? 2 lira indirim yapmışlar, çocuk mu kandırıyorlar?" şeklinde konuştu.

"Bazı kalemlerde indirim var"

İhsan Varolgüneş

Alışverişe gelen İhsan Varolgüneş, "Bazı kalemlerde indirim var. Şekerde 2-3 lira inmiş. Patates ve soğanda indirim var, gördüklerim bu. Yeterli değil cüzi bir indirim var 2-3 lira." dedi.

"Raflarda yağ da yok, indirim de yok"

İndirimin yapılmadığını fiyatların aynı olduğunu söyleyen Sabahattin Polat ise, cuma günü ile fiyatlar aynı. Cuma günü de gelmiştim aynı fiyatlar. Cuma günü de yağ 146 liraydı bugün de. %35 indirim görünüyordu, yani fiyatlarda benim gözüme çarpan bir değişiklik yok. Dışardaki marketlerden daha yüksek görünüyor. Dediklerine göre %30 indirim bayağı bir fark etmesi lazımdı. Ben fark edilecek bir şey görmedim. Belki bazı ürünlerde yapılmış olabilir ama tahmin edersem yeterli ürün yok. Örneğin yağ raflarda yok. Ama ne aşırı pahalı ne de indirim var." şeklinde konuştu.

"Marketin kendi ürünleri haricinde indirim yok"

Fahrettin Küçükhazar

Fahrettin Küçükhazar, "Bazı ürünlerde indirim var. Marketin kendi ürünlerinde var. Diğer ürünlerde maalesef indirim yok. Ama birçok ürün stoklarda bitmiş. Mesela yağ yok. Diğer marketler de indirim yaparsa bir şeyler olur." dedi.

"Bu market ile diğer marketleri kıyasladım bir değişiklik yok maalesef"

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, "Şimdi içeri ile diğer marketleri kıyasladım, bununla alakalı fiyatlarda genel bir şey yok, bir indirim yok maalesef. %30 dendi ama ürünleri kontrol edip karşılaştırdım fazla bir indirim yok. Ürünlerin geneline bakarsanız sadece üç-beş üründe indirim var. Konuyla alakalı devletimizin bununda ilgilenmesini bekliyoruz. Çoğu üründe fiyatlar aynı." ifadelerini kullandı.

"Diğer illerde indirim var neden Bingöl’de yok. Devlet el atsın bu duruma"

Alışverişe gelen başka bir vatandaş ise, "Dün başka bir marketten 140 liradan aldığım yağ ile buradaki yağ fiyatı aynı. Aynı fiyat ama burada yağ da ortada yok. Devlet buna el atması lazım. Haberlerde yayınlarda konuşuyorlar indirim var diyorlar ama geliyoruz bir şey yok. Diğer illerde var. Çocuk İstanbul’da telefonla konuştum 'baba Tarım kooperatifi marketlerinde yağ burada 90 lira' dedi ama geliyorum burada bir şey yok. Devletin el atması lazım." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler