Tarım Kredi Kooperatifleri'nde indirime giren ürünler hangileri?

Alım gücünün vatandaşı zora sokacak derecelerde düştüğü şu günlerde, dar gelirli ailelerin yükünü bir nebze olsun hafifletecek uygulama bugünden itibaren yürürlüğe giriyor.

Ekleme: 14.08.2022 14:15:22 / Güncelleme: 14.08.2022 15:08:31 / Güncel
Destek için 

Doğruhaber – Mesut TUNCE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Tarım Kredi Kooperatiflerine ait marketlerde 30’dan fazla üründe ciddi oranlarda indirime gidileceği duyurulmuştu. Özellikle de büyük baş hayvan etinde yapılacak %35’lik indirim, halkın dikkatini çekmiş gibi görünüyor. Bugün başlayacak uygulamayla, vatandaşların Tarım Kredi marketlerine akın edeceği ön görülüyor.

Peki, indirime gidilecek ürünler hangileri? İşte tam liste:

Makarna, Un, Salça, Pirinç, Bulgur, Mercimek, Nohut, Fasulye, Şeker, Ayçiçek Yağı, Zeytinyağı, Tavuk Ürünleri, Tam Yağlı Süt, Yarım Yağlı Süt, Yumurta, Peynir, Tereyağı, Bal, Zeytin, Çay, Türk Kahvesi, Patates, Kuru Soğan, Karpuz, Kavun, Çamaşır Deterjanı, Bulaşık Deterjanı, Çamaşır Suyu, Sıvı Sabun, Peçete, Rulo Havlu, Kolonya, Bebek Bezi.

"ZİNCİR MARKETLER DE KENDİLERİNİ BUNA GÖRE AYARLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak indirimlerin müjdesini verirken şu ifadeleri kullandı: "Pazartesinden itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirisiniz. Şekerinden pirincine kadar, zeytinyağına, ayçiçeği yağına akınıza ne gelirse 20 çeşit tarım kredi kooperatifinden bunları alabilirsiniz ve piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler vesaire onlar da kendilerini buna göre ne yapacak, ayarlayacak." dedi.