Senin kinin kime? Başörtüsüne mi, Başörtüsünü emredene mi?

Bir YouTube yayınına katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, başörtüsü karşıtı açıklamalarda bulundu. Dökmen'in sarf ettiği, "Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar" sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Ekleme: 14.08.2022 13:10:07 / Güncelleme: 14.08.2022 20:29:38 / Güncel
Destek için 

Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuk olarak katıldığı Armağan Çağlayan'ın programında başörtülü rehber öğretmenleri, psikologları ve psikiyatrları hedef aldı.

"MESLEK ETİĞİNE AYKIRIDIR"

"Başörtülü rehber öğretmen olamaz" sözlerine gelen tepkiler hakkında konuşan Dökmen, açıklamasının devamında "Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakim ve savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar." dedi.

Psikoloğun terapi esnasında dini ya da siyasi simge takmaması gerektiğini belirten Dökmen, dünyanın en büyük sorununun insanların dürüstlüğünü kaybetmesi olduğunu söyledi. İkinci büyük sorununun ise pozitif bilimden uzaklaşmak olduğunu iddia etti.

TEPKİ YAĞIYOR

Dökmen'in sözleri sosyal medyada gündem yarattı. Profesörün ismi kısa sürede TT olurken, kullanıcılar başörtülü olmayan uzmanların empati yeteneğinden veya nötr kalacaklarından nasıl emin olunabileceğini sorguladı.

Skandal sözler sonrası atılan tweet'lerden bazıları şu şekilde:

Kaynak: Son dakika