Sadr’dan destekçilerine çağrı “SOKAĞA ÇIKIN VE AYRILMAYIN”

Sadr Hareketi adına Twitter’da açıklamalarda bulunan ve ‘Liderin bakanı’ sıfatını kullanan Salih Muhammed el-Iraki hesabı, destekçilerini ve reform isteyenleri meydanlarda gösteri yapmaya çağırırken, talepler karşılanana kadar eylemlerin devam edeceği belirtildi.

Ekleme: 13.08.2022 21:40:24 / Güncelleme: 13.08.2022 21:40:24 / Dünya
Destek için 

HABER MERKEZİ - Irak’ta siyasi kriz sürüyor. Sadr Hareketi, destekçilerine çağrıda bulunarak, tüm kentlerde gösteri yapmalarını istedi.

Sadr Hareketi adına Twitter’da açıklamalarda bulunan ve ‘Liderin bakanı’ sıfatını kullanan Salih Muhammed el-Iraki hesabı, destekçilerini ve reform isteyenleri meydanlarda gösteri yapmaya davet etti.

Cuma günü saat 17:00’de tüm kentlerde meydanlara çıkılması çağrısı yapılan açıklamada, Irak Parlamentosu’nun feshedilmesi için yasa formlarının doldurulması istendi.

Mukteda Sadr’ın Bağdat Ofisi Başkanı İbrahim Al- Jaberi’de yaptığı açıklamada, eylemlerin devam edeceğini söyleyerek, "Sadr destekçileri, bir haftadan fazla bir süredir buradalar ve  tüm Irak halkına hizmet edecek bir değişimi gerçekleştirmeye kararlılar. Tüm protestocular, talepleri karşılanana kadar oturma eylemine devam edecek" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Sadr Hareketi destekçilerinin Bağdat'taki eylemleri de devam ediyor.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, parlamentonun feshedilmesi ve erken seçimlere gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

Koordinasyon Çerçevesi’nden bugün yapılan açıklamada da, taraftarlarının yarın saat 17:00’da Bağdat’ta meydanlara inmesi istendi.