Uzmanlar, hırsızlık vakalarında güvenlik kamerası ve alarm sistemlerinin önemli olduğunu söylüyor

Hırsızlıkların önlenebilmesi için güvenlik kamera ve alarm sistemlerinin gerekliliği noktasında bilişim uzmanı Hatip Üçgül güvenlik kamera ve alarm sistemlerinin önemine vurgu yaptı.

Ekleme: 13.08.2022 14:50:15 / Güncelleme: 13.08.2022 14:50:15 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bingöl'de güvenlik kamera sistemleri sektöründe faaliyet yürüten firma yetkilisi Hatip Üçgül, sektörle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Güvenlik sistemleri teknolojisi ile hırsızlığın ve olası yangın vakalarının önüne geçilebileceğini vurgulayan Üçgül, güvenlik istemlerinin doğru cihazların doğru noktalarda kurulup ve kullanılmasında teknik detaylar paylaştı.

Ev ve işyerlerinde yaygınlaşan elektronik aletlerin fazlalaştığına dikkat çeken Üçgül, bu aletlerin çoğalmasından ötürü birçok alanda elektrik kaynaklı yangınların da çıktığını belirtip yangın alarm sisteminin de oldukça önemli olduğunu söyledi.

"Doğru cihazları kullanıp kurulacağı noktaların keşfini doğru yapmalıyız"

Firma yetkilisi Hatip Üçgül yaptığı açıklamada, "Hırsızlık ve olası yangın vakalarına karşı alınması gereken tedbirleri şöyle sıralayabiliriz; bunların başında bu cihazları kuracağımız alanların düzgün bir şekilde keşfinin yapılıp projelendirildikten sonra ihtiyaca göre doğru cihazların doğru konumlandırılıp aktif edilmesi gerekiyor. Artık günümüzde işletmelerin ve özel mülklerin yaygınlaşan hırsızlık vakalarından ötürü işletmelerin ve meskenlerin kamera ve alarm sistemlerini kurmaları bir ihtiyaç haline geldi. Bunun için de tavsiyelerimiz, alarm ve kamera işini yaparken öncelikle bu alanda uzman firmalara başvurmanız ve mümkünse öncesinde bir keşif yaptırmanızdır. Zaafları üzerine bir fizibilite çalışması yapıldıktan sonra ihtiyacınız ve bütçenize göre belli noktalara dışta gece görüşü olan, belli bir mesafeyi, alanı net görebilen, yine iç ortam için de iç ortamda yine tavsiyemiz, gece görüş özelliği olan IP ya da analog kamera sistemi olan sistemler tercih edilmelidir." dedi.

"Kamera ve alarm sisteminin yanında yangın alarm sistemi de gereklidir"

Firma yetkilisi Hatip Üçgül

Ev ve işyerlerinde teknolojik cihazların da oldukça fazla olduğunu belirten Üçgül, buna bağlı olarak oluşacak elektrik kaynaklı yangınlar için de yangın alarm tedbirlerinin de alınması gerektiğine dikkat çekti. Üçgül, "Tabi sadece bir kamera sistemi bu güvenlik için yeterli gelmediğinden, özelikle hırsız alarm sitemi ve buna bağlı yangın sistemlerinin de kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Malumunuz artık evlerimizde elektronik eşyaların elektrik aksamının çoğalmasından ötürü birçok alanda da elektrik kaynaklı yangınların da çıktığına da şahit oluyoruz. Bunları önlemek adın hırsız alarm sistemleriyle entegre çalışan yangın sistemlerini de tavsiye ediyoruz. Zaten bunları bir şekilde internetin yaygınlaşmasıyla cebimize yükleyeceğimiz bir mobil uygulama üzerinden uzaktan açıp kapatmasını devre dışı bırakma gibi kontrollerini yaparak haberdar olabiliyoruz. Her nerede olursak olalım o uygulamalar üzerinden bir şekilde haberdar oluyoruz. Kullanıcılara da bunları yaptırırken özelikle bu alanda yetkin olan ve servis ağı olan firmaları tercih etmelerini tavsiye ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar