Belediyeler eliyle yapılan ifsat edici konserlerle kamu malları israf ediliyor

​Ankara genelinde belediyelerin sponsorluğunda yapılan konserlere ve sanatçılara ödenen ücretlere tepki gösteren HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, konserlerin hem israfa yol açtığını hem de ifsat projesi olduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 13.08.2022 13:50:14 / Güncelleme: 13.08.2022 14:30:46 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Daha önceleri "bahar şenlikleri" adı altında yapılan konserler, bu yıl itibarıyla özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ankara'daki birçok belediye tarafından "yaz etkinlikleri" kapsamında ifsat edici konserler tertip ediliyor.

Yapılan konserlerin milletten alınan vergilerle yapıldığına dikkat çeken Karaarslan, halktan alınan paraların manevi değerlerden uzak ifsat edici programlara aktarılmasının yanlış olduğunu ifade etti. 

 

Ankara'nın birçok yerinde düzenlenen konserlere ayrılan kamu kaynaklarının çok daha güzel alanlarda kullanılması gerektiğinin altını çizen Karaarslan, "Konserlerin sayısı, icra edildiği mekanlar, konserlere getirilen sanatçılar, düzenleme şekli ve neticesini kısaca ele almak istiyoruz. Öncelikle bu konserlere ayrılan kamu giderleri normalde vatandaşa açıklanmalıdır. Çünkü bir sanatçı ve organizatörlere verilen bedel ortalama 2 buçuk milyon liradır. Şu an bu gelenek haline getirilmiş, her gün, her hafta Ankara'nın birçok noktasında bu tür etkinlikler planlanmaktadır. Bu kaynakların bu şekilde pervasızca kullanılması doğru değildir. Yakın zamanda Ankara'mıza gelecek öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizin barınma ile ilgili problemleri olacak. Bu kaynakların; buralara aktarılması, yetimlerin, yoksulların ve dar gelirlilere aktarılması konusunda bir çalışma yapılması gerekirdi. Gençliğin bu şekilde kültürel olarak kültürel emperyalizme kurban edilmesinden ziyade bu kaynakların eğitime ayrılması aslında çok daha mantıklı bir yol olacaktır. Umarım bundan sonra bu tercih edilir." dedi.

Konserlere çağrılan sözde sanatçıların yaşam tarzlarının halkı Müslüman olan bu ülkenin manevi değerlerine uymadığını belirten Karaarslan, "Bu konserlere getirilen sanatçılar bizim dini vecibelerimize uymayan bir kıyafette ve tarzda maalesef getirilmektedir. Ve bu sanatçılar bizim gençlerimize bir rol model olarak sunulmaktadır. Bu da işin ikinci boyutu. Bu tür etkinliklerde kız ve erkeklerin tamamen iç içe bulunması. Bunun yanında yüksek dozda verilen müzik, dalgalı verilen ışık gibi gençlerin tamamen uyuşturulması, uyuşuk ve eğlenceye daldırılmış bir gençlik hedeflenmesi veya buna alet olunması gerçekten bizim için ciddi bir kayıptır. Bu anlamda düzenlenecekse de bu tür etkinliklerin helal dairede düzenlenmesi, kamu kaynakları noktasında tasarruf düşüncesi ile hareket edilmesi ve gençlerimizin manevi değerlerine aykırı ortam ve şahıslar üzerinde yürütülmemesi gerekmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar