HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Şehrivan TV'nin yayın konuğu oldu

Van temasları kapsamında sosyal medya üzerinden yayın yapan Şehrivan TV'nin canlı yayın konuğu olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van ve ülke gündemi hakkındaki soruları cevaplandırdı.

Ekleme: 12.08.2022 23:05:14 / Güncelleme: 12.08.2022 23:11:00 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Memleket gezileri kapsamında Van'a 3 günlük bir ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bugün son olarak Şehrivan TV'nin yayın konuğu oldu.

Gazeteci Arif Karakaş'ın sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, ekonomi başta olmak üzere seçim ittifakları, erken seçim, mülteci sorunu, siyonist işgal rejimi ile sözde normalleşme adımları ve Van'ın yerel sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına HÜDA PAR'ın amaç ve hedeflerini anlatarak başlayan Yapıcıoğlu, sadece belli bir etnik kimliğe ve mezhebe ve siyasi görüşe değil bütün insanlığa hitap eden bir parti olduklarını söyleyerek, memleketin bütün sorunlarıyla ilgilendiklerini ve bu sorunların çözümü noktasında çözüm önerilerinin olduğunu söyledi.

Erken seçim konusuna değinen Yapıcıoğlu, baş gösteren ekonomik krizde olası bir erken seçimin pek mümkün görülmediğini, ekonomik krizin hükümete olan desteği düşürdüğünü, hükümetin ekonomik sorunu çözmeden bir seçime girmeye razı olmayacağını dile getirdi.

HÜDA PAR'ın herhangi bir ittifakın içinde yer almadığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın ittifaklara kapalı olmadığını, ancak HÜDA PAR'ın bir ittifak arayışında da olmadığını ifade etti. Memleketin ve milletin faydasına olacak bir ittifak teklifinin gelmesi durumunda, parti içinde yapılacak bir istişare sonucu bir karara varılabileceğinin mesajını verdi.

Kürd Meselesinin hala çözülmediğinin altını çizen Yapıcıoğlu, bu meselenin hak, hukuk ve adalet meselesi olduğuna vurgu yaparak, bu meselenin ülke önünde duran çok büyük bir mesele olduğunu ve mutlaka çözülmesi gerektiğini belirtti.

Mültecilerin hedefe konularak geldikleri savaş ortamına tekrar itilmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, mülteciler üzerinde sarf edilen sert dilin insanları gerdiğini ifade etti.   

Siyonist işgal rejimini tanımadıklarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, dünya barışının önündeki en büyük engelin siyonist işgal rejimi olduğu söyledi. İşgal rejimini normal bir devlet olarak görüp onunla siyasi, diplomatik, askeri, ekonomik herhangi bir ilişkinin terör rejimini daha çok kan akıtma ve toprak işgal etme noktasında cesaretlendireceğini dile getirdi.

Son olarak Van'ın sorunlarına değinen Yapıcıoğlu, ilin otogar, çevre yolu, trafik sorunu, tarım hayvancılık, Van Gölü'nün kirlilik sorunlarının çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. (İLKHA)