Başarılı okul müdürünün görevden alınmasına tepki 'BÇG DİYARBAKIR’DA HORTLADI'

Diyarbakır'da Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil’in hukuksuz bir şekilde görevden alınmasına siyasetten eğitime, velisinden öğrencisine her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Batı Çalışma Grubu (BÇG) Diyarbakır'da hortladı! İlimizin en başarılı okul müdürlerinden Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut ERCİL’in görevden alınması için hazırlanan rapor, BÇG’nin hazırladığı raporları andırıyor. Adeta 28 Şubat Diyarbakır’da hortladı! dedirtiyor." şeklinde tepki gösterdi. Öte yandan, Mahmut Ercil’in hukuksuz bir şekilde görevden alınmasına tepki olarak basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 13.08.2022 06:50:54 / Güncelleme: 13.08.2022 06:51:02 / manşetler
Destek için 

Haber Merkezi

Yenişehir ilçesi Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, bazı öğretmenlerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma neticesinde görevden alındı. Üç yıldır müdürlük görevini sürdüren ve bu süre zarfında TÜBİTAK, Zeka Oyunları ve TEKNOFEST gibi yarışmalarda Türkiye 1’inciliği başta olmak üzere bir çok derece elde edilmesinde büyük rolü olan Ercil'in görevden alınması şok etkisi yaptı. İki yılı koronavirus salgını ile geçen görev sürecinde Türkiye eğitim camiasının çalışma ve başarılarını takdir ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı üst kademelerinden de yakından tanınan Ercil’in görevden alınmasına birçok kesim tarafından tepki gösterildi. Sosyal medyada, Mahmut Ercil’in göreve iadesi için #müdürümedokunma başlığı okul öğrencileri ve velileri tarafından kampanya başlatıldı. Ercil'in görevden alınışını sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından toplumun çeşitli kesimlerinden tepki yağdı.

“ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM ANLAYIŞIMIZDAN RAHATSIZ OLDULAR”

Görevden alınış nedenini yaptığı paylaşımda açıklayan Ercil, "Maalesef, okulumuzda kimisi görevini hakkı ile yapmayan kimisi görevini (dışardaki ticari çalışmaları nedeniyle) aksatan, kimi de oluşturmaya çalıştığımız okul ikliminden rahatsız olan bazı öğretmenlerin şikâyeti ile yürütülen soruşturma bu noktaya gelmiştir. Yolsuzluk, usulsüzlük ve yüz kızartıcı hiçbir suçlama yapılamaması benim için şükür sebebidir. Sürecin özeti; öğrenci merkezli eğitim anlayışımızdan rahatsızlık duyan ve kişisel çıkarları zedelenen çevrelerin farklı kılıflar bularak kendi istedikleri gibi bir okul atmosferi oluşturmak istemeleridir. Çocuklarımızın geleceği için CFL'mize sahip çıkmanız öğrencilerimizi kazanç kapısı gören kirli çevrelerin oyunlarını bozacaktır." ifadelerini kullandı.

"28 ŞUBAT HORTLADI"

Ercil'in görevden alınmasını sosyal medya hesabından "28 Şubat hortladı" diyerek tanımlayan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Batı Çalışma Grubu (BÇG) Diyarbakır'da hortladı! İlimizin en başarılı okul müdürlerinden Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut ERCİL’in görevden alınması için hazırlanan rapor, BÇG’nin hazırladığı raporları andırıyor. Adeta 28 Şubat Diyarbakır’da hortladı! dedirtiyor." diyerek tepki gösterdi.

“İÇLER ACISI BİR DURUM”

Tekdemir, "Okulda siyasi kadrolaşma çabası içerisinde olduğunuz, amacınıza ulaşmak için ... mobbing uyguladığınız, çevrenizde olan öğretmenleri müdür yardımcılığı kadrolarına taşıdığınız' rapor içeriğinde yazılan cümleler bire bir öyle… İçler acısı bir durum.. 28 Şubat ruhuna sadık, muhafazakâr camiaya sesi gür çıkan kişilerin sorumsuz tutumları gözardı edilmemeli. Bu raporu hazırlayan müfettiş, duruma çanak tutan yönetici kesim buradaki açık haksızlık ve hukuksuzluğun hesabını vermelidir!" açıklamasını yaptı.

“BU KARAR DERHAL GERİ ALINMALIDIR”

Ercil'in görevden alınışına ilişkin bir tepki de HÜDA PAR'dan geldi. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Yöneticisi olduğu okulların çehresini değiştirip, başarısını artırdığına bizzat şahid olduğum dürüst insan Mahmut Ercil (@MErcil2144) beyin, birilerinin keyfi için uyduruk gerekçelerle görevden alınması/aldırılması kararı derhal geri alınmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“BİRİLERİNİ MEMNUN ETMEK İÇİN ATILAN BU ADIMDAN HEMEN VAZGEÇİLMELİDİR”

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya, twitter hesabından açıklama yaparak, "Değerli dostum, kardeşim ve meslektaşım @MErcil2144 haksız bir şekilde görevden alındı. Herhangi bir gerekçe sunulmadan birilerini memnun etmek için atılan bu adımdan hemen vazgeçilmelidir." şeklinde Ercil'e desteğini sundu.

“MAHMUT HOCAMIZ MÜDÜRLÜK GÖREVİNE GERİ DÖNMELİ!”

HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanı Faruk Dinç de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "İlimizin en başarılı okul Müdürü Mahmut Ercil görevden alındı. Birçok özel okuldan daha fazla hizmet sundu. Hayırseverlere ulaştı, robotik kodlama sınıfı, resim atölyesi, basketbol sahası ve son olarak da büyük ve ferah bir mescit yaptırdı. Akademik, sportif ve kültürel birçok başarı ve çalışmalara imza attı. Öğrencilerimiz ondan memnundur. Ancak rahatına düşkün olanlar veya bu ülkeyi babasının tarlası zannedenler ona engel olmaya çalıştılar. Acil bir şekilde mahmut hocamız müdürlük görevine dönmeli! Mahmut Ercil hocamızın başarıları ortadadır. Birkaç rahatına düşkün öğretmenlerin hazırladığı raporla okul müdürü görevden alınamaz. Öğrencilerden de rapor alınarak ona göre bir karar verilmeli. Dayıları olanlar değil başarısı olanlar bu ülkeye hizmet etmeli." ifadelerine yer verdi.

“İYİ NİYETTEN UZAK BİR İDARİ TAHKİKAT NETİCESİNDE GÖREVİNDEN ALINDI”

Avukat Muhammed Ata Yüksel, “Kendini eğitime vakfetmiş bir Diyarbakır Beyefendisi olan Mahmut Ercil hocam hakkaniyetten ve iyi niyetten uzak bir idari tahkikat neticesinde görevinden alınmış. Diyarbakır; gayreti, özverisi ve eğitime müstesna katkılarıyla malum bir emektarını kaybetmemeli.” paylaşımında bulundu.

“DOSYAYA MÜDAHİL MÜFETTİŞİN HER YÖNÜYLE SORUŞTURULMASI İCAB EDER”

Milat Gazetesi yazarı Ahmet Ay ise, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Bu olayı taraf olmayanlarla konuştum ve aldığım intiba konu, 'aşırı sol ve mezhep taasubuna sahip müfettiş komplosu' ile bu seviyeye getirilmiş olduğu yönündedir. Dolayısıyla başka canları yakmadan dosyaya müdahil müfettişin her yönüyle soruşturulması icab eder. Sosyal medya'da #müdürümedokunma tagıyla açılan sayfaya destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

 

Görevden alınan Mahmut Ercil için

BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

Diyarbakır'da Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil’in hukuksuz bir şekilde görevden alınmasına tepki olarak basın açıklaması düzenlendi.

 

Ömer Yazgil/Diyarbakır

Yenişehir ilçesi Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, bazı öğretmenlerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma neticesinde görevden alındı. Bunun üzerine bazı veliler ve öğrenciler, Diyarbakır İl Milli eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak düzenledikleri basın açıklamasında yanlış uygulamanın kaldırılması ve müdürün bir an önce görevine iade edilmesini yetkililerden talep ettiler. Basın açıklamasını Cumhuriyet Fen Lisesi Mezun ve Mensuplar Derneği Başkanı Mehmet Yavuz Kahraman okudu.

"HOCAMIZ GÖREVE BAŞLADIĞINDAN BERİ HER GEÇEN GÜN OKULUN BAŞARI GRAFİĞİ ARTMIŞ"

Kahraman, "Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi veli ve öğrencileri olarak okul müdürümüze yönelik komplo olarak tanımlayacağımız bir kirli ilişki ağının oluşturduğu olumsuz durumu bertaraf etmek için buradayız. Malumunuz olduğu üzere Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Diyarbakır’ın en güzide okullarının başında gelmektedir. Mahmut Ercil bu kurumda göreve başladığı andan itibaren her geçen gün okulun başarı grafiği artmış ve kurumun hedeflerini her geçen gün daha ileriye taşımak için gayret sarf etmiştir. Gerek Diyarbakır geneli ve gerekse Ulusal düzeydeki yarışmalardaki başarılarda Mahmut Ercil hocamızın katkısı görmezlikten gelinemez." dedi.

"ÖĞRENCİLERİN NAMAZ KILMALARINI HAZMEDEMEYEN BİR GÜRUH OKUL MÜDÜRÜMÜZE BEDEL ÖDETMEK İSTEMEKTEDİR"

Öğrencilerin okullarında namaz kılmalarını hazmedemeyen bir kesimin bedel ödetmek istediklerini söyleyen Kahraman, bu şikayetlerin 28 Şubat'ı andırdığını söyledi. Kahraman, "Okulun ve öğrencilerimizin başarılarını hazmedemeyen art niyetli ve menfaat- çıkar ilişkisi ağı içinde bir araya gelenler, amaçlarına ulaşmak için kendilerine hedef olarak okul müdürümüzü seçmişlerdir. Bizler okul velileri ve öğrencileri olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz; kişisel çıkar ve ihtiraslarını önemseyerek asıl görevleri olan okulun amaç ve hedefleri dışına çıkan, öğrencilerimizi özel okul ve dershanelere yönlendirmeye çalışan çıkar ağına neden ve kimler sahip çıkılıyor? Millî Eğitim Bakanlığının okullarda öğrencilerin ibadet etmeleri için mescit açılması genelgesine binaen Cumhuriyet Fen Lisesi'nde öğrencilerimiz için açılan ve cuma namazlarını da eda edebilecekleri türde ferah bir mescit açılmasına karşı çıkılmaktadır. Öğrencilerimizin okullarında namaz kılmalarını hazmedemeyen bir güruh, okul müdürümüze bedel ödetmek istemektedir. 28 Şubat süreci uygulamalarını andırır bu despot yapıya kimler çanak tutmaktadır?" şeklinde konuştu.

"BİR AN ÖNCE GÖREVİNE İADE EDİLMESİNİ YETKİLİLERDEN TALEP EDİYORUZ"

Kahraman, son olarak şöyle konuştu: "Okulun genel akademik başarısı başta olmak üzere bilim, kültür, spor ve her türlü sosyal aktivitelerde gerek Diyarbakır ve gerekse ulusal düzeylerdeki başarılarda imzası olan okul müdürümüzün karşılaşacağı sonuç bu olmamalıydı. Ayrıca okul müdürümüz, okuldaki tüm öğrencilerimizin başarısı için her türlü gayret ve çabayı sarf etmenin yanında örnek kişiliği ile de öğrencilerimiz için rol model görevini de ifa etmektedir. Bizler okul öğrenci velileri ve öğrenciler olarak yapılan her türlü haksızlığın karşısında olduğumuz gibi okulumuzun ve öğrencilerimizin başarısı için elinden gelen her türlü çabayı sarf etmekten geri durmayan okul müdürümüz Mahmut Ercil hakkında verilmiş olan bu yanlış uygulamanın kaldırılması ve bir an önce görevine iade edilmesini yetkililerden talep ediyoruz." (İLKHA)