Batman’da Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açıldı

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. tarafından Batman’da Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açıldı. Açılışa halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Ekleme: 12.08.2022 12:30:18 / Güncelleme: 12.08.2022 12:32:14 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye Tarım Kooperatif Satış Mağazası, Batman merkez Gültepe Mahallesi’nde ilk mağazasının açılışını yaptı.

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürü Mustafa Söylemez, açılışta yaptığı konuşmada, marketin kente hayırlı olması temennisinde bulunarak, yakın zamanda mağaza sayısını en az 6’ya çıkaracaklarını söyledi.

Mustafa Söylemez

Batman’da ilk mağazayı açtıklarını belirten Söylemez, “Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. 17 Bölge Birliği bin 615 Kooperatifi 200 Hizmet Bürosu ve 19 İştiraki ile çiftçimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır. Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda üretici ile tüketici arasında köprü vazifesini yerine getiriyor.” dedi.

“Bin 300’ün üzerinde mağazamızla hizmet vermekteyiz”

5 yıllık strateji planı hazırladıklarına işaret eden Söylemez, "Hazırladığımız stratejik plan doğrultusunda çalışmalarımıza yoğun olarak devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 2021 yılının başında bize 500 market hedefi vermişti. Kooperatif Market olarak 2021 yılı sonunda 700. mağazamızı açarak çok daha iyi bir performans sergiledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bin mağaza hedefine de 2022 başında ulaştık. Bugün bin 300’ün üzerinde mağazamız ile milletimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye genelinde 12 lojistik merkezinin bulunduğunu aktaran Söylemez, bu lojistik merkezleri sayesinde 77 il ve 428 ilçede kaliteli ve güvenilir gıdaları halk ile buluşturduklarını kaydetti.

“Hem üretici hem de tüketici için çok önemli”

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise Batman’da halka daha uygun fiyata ürün satılması amacıyla market açılmasının olumlu ve çok güzel bir uygulama olduğunu belirtti.

Türkiye’de bugüne kadar yaklaşık bin 300 market açıldığını ifade eden Aydiş, “En önemlisi bu marketlerde satılan ürünlerin yüzde 70’inin Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi fabrikalarında üretmesidir. Bu hem üretici hem de tüketici için çok önemlidir. Çünkü ürünleri direk çiftçilerden alıyorlar. Batman’da inşallah birkaç ay içerisinde birkaç tane daha açılacak. Bu marketleri en azından piyasayı dengeleyici bakımından çok önemli görüyorum. Bu şekilde ürünler hem daha uygun hem de kaliteli şekilde halka ulaşıyor.” dedi.

Açılışa; Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TMO Genel Müdürü Ali Cihantimur, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler