Görevden alınan okul müdürü için basın açıklaması düzenlendi

Diyarbakır'da Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil’in hukuksuz bir şekilde görevden alınmasına tepki olarak basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 12.08.2022 12:30:15 / Güncelleme: 12.08.2022 12:32:44 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yenişehir ilçesi Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, bazı öğretmenlerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma neticesinde görevden alındı.

Bunun üzerine bazı veliler ve öğrenciler, Diyarbakır İl Milli eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak düzenledikleri basın açıklamasında yanlış uygulamanın kaldırılması ve müdürün bir an önce görevine iade edilmesini yetkililerden talep ettiler.

Basın açıklamasını Cumhuriyet Fen Lisesi Mezun ve Mensuplar Derneği Başkanı Mehmet Yavuz Kahraman okudu.

"Hocamız göreve başladığından beri her geçen gün okulun başarı grafiği artmış"

Kahraman, "Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi veli ve öğrencileri olarak okul müdürümüze yönelik komplo olarak tanımlayacağımız bir kirli ilişki ağının oluşturduğu olumsuz durumu bertaraf etmek için buradayız. Malumunuz olduğu üzere Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Diyarbakır’ın en güzide okullarının başında gelmektedir. Mahmut Ercil bu kurumda göreve başladığı andan itibaren her geçen gün okulun başarı grafiği artmış ve kurumun hedeflerini her geçen gün daha ileriye taşımak için gayret sarf etmiştir. Gerek Diyarbakır geneli ve gerekse Ulusal düzeydeki yarışmalardaki başarılarda Mahmut Ercil hocamızın katkısı görmezlikten gelinemez." dedi.

"Öğrencilerin namaz kılmalarını hazmedemeyen bir güruh okul müdürümüze bedel ödetmek istemektedir"

Öğrencilerin okullarında namaz kılmalarını hazmedemeyen bir kesimin bedel ödetmek istediklerini söyleyen Kahraman, bu şikayetlerin 28 Şubat'ı andırdığını söyledi.

Kahraman, "Okulun ve öğrencilerimizin başarılarını hazmedemeyen art niyetli ve menfaat- çıkar ilişkisi ağı içinde bir araya gelenler, amaçlarına ulaşmak için kendilerine hedef olarak okul müdürümüzü seçmişlerdir. Bizler okul velileri ve öğrencileri olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz; kişisel çıkar ve ihtiraslarını önemseyerek asıl görevleri olan okulun amaç ve hedefleri dışına çıkan, öğrencilerimizi özel okul ve dershanelere yönlendirmeye çalışan çıkar ağına neden ve kimler sahip çıkılıyor? Millî Eğitim Bakanlığının okullarda öğrencilerin ibadet etmeleri için mescit açılması genelgesine binaen Cumhuriyet Fen Lisesi'nde öğrencilerimiz için açılan ve cuma namazlarını da eda edebilecekleri türde ferah bir mescit açılmasına karşı çıkılmaktadır. Öğrencilerimizin okullarında namaz kılmalarını hazmedemeyen bir güruh, okul müdürümüze bedel ödetmek istemektedir. 28 Şubat süreci uygulamalarını andırır bu despot yapıya kimler çanak tutmaktadır?" şeklinde konuştu.

"Bir an önce görevine iade edilmesini yetkililerden talep ediyoruz"

Kahraman, son olarak şöyle konuştu:

"Okulun genel akademik başarısı başta olmak üzere bilim, kültür, spor ve her türlü sosyal aktivitelerde gerek Diyarbakır ve gerekse ulusal düzeylerdeki başarılarda imzası olan okul müdürümüzün karşılaşacağı sonuç bu olmamalıydı. Ayrıca okul müdürümüz, okuldaki tüm öğrencilerimizin başarısı için her türlü gayret ve çabayı sarf etmenin yanında örnek kişiliği ile de öğrencilerimiz için rol model görevini de ifa etmektedir. Bizler okul öğrenci velileri ve öğrenciler olarak yapılan her türlü haksızlığın karşısında olduğumuz gibi okulumuzun ve öğrencilerimizin başarısı için elinden gelen her türlü çabayı sarf etmekten geri durmayan okul müdürümüz Mahmut Ercil hakkında verilmiş olan bu yanlış uygulamanın kaldırılması ve bir an önce görevine iade edilmesini yetkililerden talep ediyoruz."

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler