Başarılı okul müdürünün görevden alınması tepkilere neden oldu

Diyarbakır'da Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil’in hukuksuz bir şekilde görevden alınmasına siyasetten eğitime, velisinden öğrencisine her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ekleme: 11.08.2022 19:09:49 / Güncelleme: 11.08.2022 19:11:34 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Yenişehir ilçesi Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, bazı öğretmenlerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma neticesinde görevden alındı.

Üç yıldır müdürlük görevini sürdüren ve bu süre zarfında TÜBİTAK, Zeka Oyunları ve TEKNOFEST gibi yarışmalarında Türkiye 1.liği başta olmak üzere bir çok derece elde edilmesinde büyük rolü olan Ercil'in görevden alınması şok etkisi yaptı.

İki yılı Coronavirus salgını ile geçen görev sürecinde Türkiye eğitim camiasının çalışma ve başarılarını takdir ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı üst kademelerinden de yakından tanınan Ercil’in görevden alınması birçok kesim tarafından tepki gösterildi.

Okul öğrencileri ve velileri tarafından #müdürümedokunma başlığı ile sosyal medyada Mahmut Ercil’in göreve iadesi konusunda kampanya başlatıldı.

Ercil'in görevden alınışını sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından toplumun çeşitli kesimlerinden tepki yağdı.

Görevden alınış nedenini yaptığı paylaşımda açıklayan Ercil, "Maalesef, okulumuzda kimisi görevini hakkı ile yapmayan kimisi görevini (dışardaki ticari çalışmaları nedeniyle) aksatan kimi de oluşturmaya çalıştığımız okul ikliminden rahatsız olan bazı öğretmenlerin şikâyeti ile yürütülen soruşturma bu noktaya gelmiştir. Yolsuzluk, usulsüzlük ve yüz kızartıcı hiçbir suçlama yapılamaması benim için şükür sebebidir. Sürecin özeti; öğrenci merkezli eğitim anlayışımızdan rahatsızlık duyan ve kişisel çıkarları zedelenen çevrelerin farklı kılıflar bularak kendi istedikleri gibi bir okul atmosferi oluşturmak istemeleridir. Çocuklarımızın geleceği için CFL'mize sahip çıkmanız öğrencilerimizi kazanç kapısı gören kirli çevrelerin oyunlarını bozacaktır." ifadelerini kullandı.

Ercil'in görevden alınmasını "28 Şubat hortladı" olarak tanımlayan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, "Batı Çalışma Grubu (BÇG) Diyarbakır ‘da hortladı! İlimizin en başarılı okul müdürlerinden Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut ERCİL’in görevden alınması için hazırlanan rapor, BÇG’nin hazırladığı raporları andırıyor. Adeta 28 Şubat Diyarbakır’da hortladı! dedirtiyor." dedi.

Tekdemir, "Okulda siyasi kadrolaşma çabası içerisinde olduğunuz, amacınıza ulaşmak için ... mobbing uyguladığınız, çevrenizde olan öğretmenleri müdür yardımcılığı kadrolarına taşıdığınız' rapor içeriğinde yazılan cümleler bire bir öyle… İçler acısı bir durum.. 28 Şubat ruhuna sadık, muhafazakâr camiaya sesi gür çıkan kişilerin sorumsuz tutumları gözardı edilmemeli. Bu raporu hazırlayan müfettiş, duruma çanak tutan yönetici kesim buradaki açık haksızlık ve hukuksuzluğun hesabını vermelidir!" açıklamasını yaptı.

Ercil'in görevden alınışına ilişkin bir tepki de HÜDA PAR'dan geldi. HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya "Değerli dostum, kardeşim ve meslektaşım @MErcil2144 haksız bir şekilde görevden alındı. Herhangi bir gerekçe sunulmadan birilerini memnun etmek için atılan bu adımdan hemen vazgeçilmelidir." şeklinde Ercil'e desteğini sunarken İl Başkanı Faruk Dinç ise "İlimizin en başarılı okul Müdürü Mahmut Ercil görevden alındı. Birçok özel okuldan daha fazla hizmet sundu. Hayırseverlere ulaştı, robotik kodlama sınıfı, resim atölyesi, basketbol sahası ve son olarak da büyük ve ferah bir mescit yaptırdı." diye belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanı Faruk Dinç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İlimizin en başarılı okul Müdürü Mahmut Ercil görevden alındı. Birçok özel okuldan daha fazla hizmet sundu. Hayırseverlere ulaştı, robotik kodlama sınıfı, resim atölyesi, basketbol sahası ve son olarak da büyük ve ferah bir mescit yaptırdı.

Akademik, sportif ve kültürel birçok başarı ve çalışmalara imza attı. Öğrencilerimiz ondan memnundur. Ancak rahatına düşkün olanlar veya bu ülkeyi babasının tarlası zannedenler ona engel olmaya çalıştılar

Acil bir şekilde Mahmut hocamız Müdürlük görevine dönmeli!

Mahmut Ercil hocamızın başarıları ortadadır. Birkaç rahatına düşkün öğretmenlerin hazırladığı raporla okul müdürü görevden alınamaz. Öğrencilerden de rapor alınarak ona göre bir karar verilmeli.

Dayıları olanlar değil başarısı olanlar bu ülkeye hizmet etmeli." ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya'da #müdürümedokunma tagıyla açılan sayfaya destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. (İLKHA)