Şehid İbrahim En-Nablusi'nin annesi: OĞLUMU ALLAH'A VE AKSA'YA BAĞIŞLADIM

İşgal edilmiş Filistin topraklarında siyonist işgale boyun eğmeyen direnişin kahramanlık dolu mücadelesine her gün yeni bir sembol isim ekleniyor. Siyonist katiller geçtiğimiz gün Fetih hareketinin askeri kanadı Aksa Şehitleri Tugayları komutanlarından İbrahim En-Nablusi’yi şehid ettiler. İbrahim’in annesinin teslimiyet dolu konuşması ise Filistin mücadelesinin büyüklüğünü gösteriyordu adeta. Anne Nablusi, “İbrahim kazandı. Alemlerin Rabbi Allah'a hamdolsun. Ey Rabbim! Ben oğlumu sana bağışladım. Onu şehitlerin arasında kabul et! Filistin’in özgür ruhlu gençlerinden olan oğlumu Allah Resulüne bağışladım. Onu Mescid-i Aksa’ya bağışladım. Onu Cenabı Hakk’a bağışladım." diye konuştu.

Ekleme: 11.08.2022 06:25:52 / Güncelleme: 11.08.2022 13:39:18 / manşetler
Destek için 

İbrahim En-Nablusi'nin annesi benzeri az görülmüş bir metanetle başta Filistinli yiğit gençler olmak üzere tüm Müslümanlara tarihi bir ders vererek Müslüman bir annenin nasıl olması gerektiğini haykırdı adeta. Şehidin annesi Nablus'taki Rividya Hastanesi'nin önünde yaptığı konuşmada; "Allah’Im sen oğlumu Firdevs cennetine al. Oğlum İbrahim’i şehit etmiş olabilirler ancak yüzlerce İbrahim var. İbrahim'den bir İbrahim'i vurdularsa, hepiniz bir İbrahim Nablusi'siniz. O çok sevdiği Muhammed aleyhisselam'a doğru yola çıktı!" dedi. Anne konuşmasında; "İbrahim kazandı. Alemlerin Rabbi Allah'a hamdolsun. Ey Rabbim! Ben oğlumu sana bağışladım. Onu şehitlerin arasında kabul et! Filistin’in özgür ruhlu gençlerinden olan oğlumu Allah Resulüne bağışladım. Onu Mescid-i Aksa’ya bağışladım. Onu Cenabı Hakk’a bağışladım." diye konuştu.

Şehid annesinin davranışı ve konuşması “Bugünün Hacerleri hep var olmaya, Haticeleri İslam Davasının yükünü omuzlamaya devam ediyor” söylemine yol açtı.

ŞEHİD OĞLUYLA ONUR DUYAN BİR BABANIN ÖRNEK DURUŞU!

İbrahim En-Nablusi'nin babası da cenazede, "Bu, omuzunda özgürlük ve onur silahını taşıyan her onurlu ve her özgür kişinin sonudur." diye konuştu.

Filistin’de bir şehid babası olmanın gururuyla kalan ömründe İslam’a ve Kudüs davasına hizmet edecek olan bu onurlu duruşun tüm Müslümanlara örnek olması umuluyor.

HAMAS TAZİYE MESAJI YAYINLADI!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da Nablus şehitleri hakkında bir taziye mesajı yayınlayarak tüm Filistin halkı, bütün Arap ulusu ve İslam ümmeti için başsağlığı diledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, Siyonist işgal güçlerinin bugün (9 Ağustos Salı) sabah Nablus'a yönelik saldırılarında 3 kişi şehit olurken, 4'ü ağır olmak üzere 40 Filistinli de yaralandı.

Şehit edilenlerin İbrahim En-Nablusi, İslam Sabuh ve Hüseyin Taha isimli kişiler olduğu ve bunlardan ilk ikisinin Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'nın komutanlarından oldukları, Hüseyin Taha'nın ise 16 yaşında bir genç olduğu bildirildi.

HENİYYE: İBRAHİM NABLUSİ'NİN KANI ÖZGÜRLÜK YOLUNDA BİR KANDİL OLACAK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, uzun süre İsrail işgal güçleri tarafından arandıktan sonra dün (9 Ağustos Salı) sabah Nablus'a düzenlenen baskında şehit edilen Aksa Şehitleri Tugayları'nın komutanlarından İbrahim En-Nablusi'nin anne ve babasını arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Heniyye, İbrahim Nablusi'nin kanının özgürlük yolunda bir kandil olacağını dile getirdi. HAMAS'ın yaptığı açıklamasına göre Heniyye, Nablusi'nin anne ve babasıyla görüşmesinde onlara oğulları İbrahim Nablusi ile onun İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha isimli iki arkadaşının şehit edilmeleri münasebetiyle taziyelerini ve tebriklerini iletirken, işgal karşısında silahı bırakmama konusunda İbrahim'e olan sözlerine bağlı kalacaklarını dile getirdi. Onun Filistin'in ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması için girdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerini vurguladı. 

ÇATIŞMALAR SOKAK ARALARINA TAŞINDI!

Verilen bilgilere işgal güçleri Nablus'un Eski Şehir kısmına sızarak El-Hable ve El-Fakus mahallelerine saldırdılar. Burada direnişçilerle aralarında çatışmalar çıktı.

İşgal güçlerinin, ilk yardım ekiplerinin ve ambulansların yaralılara yanaşmalarını engelledikleri ve bir ambulansa silahla saldırdıkları bildirildi.