Bu sene öğrenci servis ücretleri ne kadar olacak?

Belediyeye öğrenci başı bin 150 lira fiyat teklifinde bulunan öğrenci servis firmalarının fiyat beklentisi, ‘bu yıl servis ücretleri cep mi yakacak’ sorusunu akıllara getiriyor.

Ekleme: 10.08.2022 14:15:12 / Güncelleme: 10.08.2022 14:23:15 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Okulların açılmasına bir ayı aşkın bir süre kala öğrenci servis firmaları fiyatı belirlemek için belediyeye başvuruda bulundu.

Belediyeye öğrenci başına bin 150 lira fiyat veren Batman’daki firmalar, bu rakamın kabul edilmemesi halinde en az yüzde 60-70 gibi bir beklentilerinin olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Batman Öğrenci ve Personel Servisçiler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Hanifi Ekremoğlu, akaryakıt başta olmak üzere maliyetlerdeki artış nedeniyle bu sene belediyeye böyle bir fiyat teklifinde bulunduklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl öğrenci başına 350-400 lira servis ücreti aldıklarını aktaran Ekremoğlu, bu seneki servis ücretinin bir an önce açıklanmasını beklediklerini belirtti.

Batman’da 353 C plakası, 600’e yakın ise S plakalı aracın olduğunu ifade eden Ekremoğlu, bin 253 şoför, rehberler ve diğer çalışanlarla beraber yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Okul servisleri olarak 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılı için araç ve personel sayısıyla hazır olduklarını dile getiren Ekremoğlu, en büyük sorunlarının akaryakıt artışı olduğunu söyledi.

Hanifi Ekremoğlu

“Fiyat talebimizin sonucunu bekliyoruz”

Servis ücretlerinin, maliyetlerdeki artışlar dikkate alınarak belirlenmesini talep eden Ekremoğlu, şöyle konuştu:

“Son iki yıldır pandemi nedeniyle okul servislerinin çalışamadığını herkes iyi biliyor. Bu nedenle bu sene servis ücretleri ile ilgili yapılacak çalışmada belediyemizden akaryakıt ve enflasyonda yaşanan artışı göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Belediyeye talep ettiğimiz fiyatı verdik ve sonucu bekliyoruz.”

“Geç cevap verilirse hem biz hem de veliler mağduriyet yaşayacak”

Okullar açılmadan önce fiyat talebiyle ilgili kendilerine cevap verilmesini istediklerini belirten Ekremoğlu, “Veliler kayıt yapmak istiyor ama belediyeden fiyat gelmediği için velilere cevap veremiyoruz. Bize geç cevap verilirse hem biz hem de veliler mağduriyet yaşayacaktır.” dedi.

“Bir öğrenci için yıllık servis ücretini 11 bin 250 lira talep ettik”

Geçen sene okul servis ücretinin 400 lira olduğunu ancak öğrencileri 350 liradan taşıdıklarını hatırlatan Ekremoğlu, “Ama geçen sene ile bu sene arasında yaşanan fiyat artışlarına baktığımız zaman sadece akaryakıt artışı dinlendiriliyor ama akaryakıtın yanında lastik, yedek parça, araç giderleri olsun birçok şeyde fiyat artışı yaşandı. Bu nedenle belediyeden bir öğrenci için bir yıllık toplam servis ücreti olarak 11 bin 250 lira talep ettik. Şu anda belediyenin vereceği cevabı bekliyoruz.” diye konuştu.

“Her noktadan alınacak bir öğrenci için aylık bin 150 lira talep ettik”

Belediyeden en az yüzde 60 veya 70’lik bir zam beklediklerini aktaran Ekremoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Çünkü bir okul servisimiz günde 4 sefer yapabiliyorken şu anda okul saatlerinin eşit olmasından dolayı ancak iki servis yapabiliyor. Hal böyle olunca günde 32 öğrenci taşıdığımızda ne aracın yakıtı ne de şoförün giderini karşılayamıyoruz. Bu nedenle fiyatlarımızı ona göre belirledik.

Bu fiyatı da tüm bölgeleri baz alarak belirledik. Hatta Türkiye’nin tüm şehirlerinde belirlenen fiyatın altında bir fiyat belirledik. Diğer illerde kilometre başı 350-400 lira istenirken biz Batman’ın her noktasından alınacak bir öğrenci için aylık bin 150 lira talep ettik.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar