Batman esnafının hırsızlık tepkisi: Dükkânımızı kapatıyoruz ama başımızı yastığa rahat koyamıyoruz

Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına tepki gösteren Batman esnafı, hemen her gün şahit oldukları hırsızlık vakalarından artık bıktıklarını söyledi. Hırsızlığa ağır ve caydırıcı cezaların getirilmesini isteyen esnaf yetkililere çağrıda bulundu.

Ekleme: 08.08.2022 15:20:15 / Güncelleme: 08.08.2022 15:45:07 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman’da hırsızlık olaylarının artması esnafın tepkisine neden oldu. Hırsızların artık gün ortasında bile pervasızca hırsızlık yapmaya başladığını belirten esnaf, İLKHA muhabirine, hemen hemen her gün yeni bir hırsızlık vakasına şahit olduklarını söyledi.

 

Hırsızlığa yönelik caydırıcı bir cezanın olmamasının hırsızlık vakalarını artırdığını, hırsızları daha da cesaretlendirdiğini vurgulayan esnafı, hırsızlığa karşı kalıcı bir çözüm getirilmesini istedi.

Artan hırsızlık vakaları nedeniyle rahat bir şekilde yatmaya hasret kaldıklarını ifade eden esnaf, artık kimsenin canının yanmasını istemediklerini kaydetti.

Müslüm Öztürk

“Yakalanan bazı hırsızlar bir saat sonra serbest bırakılıyor”

İş yeri kliması hırsızlar tarafından çalınan Müslüm Öztürk, “Burada bayan müşterilerimizin cep telefonlarını çalıyorlar ve bunun gibi birçok hırsızlık olayları olduğuna şahit oluyoruz. Geçenlerde caminin kliması, komşumun kliması çalındı. Hemen her gün buradaki mağazalarda 3-4 defa ya telefon ya da cüzdan çalınıyor. Bu hırsızların bazıları yakalanıyor fakat adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılıyorlar. Aynı hırsızları bir saat sonra tekrar görüyoruz.” dedi.

“Caydırıcı cezası olmadığı için hırsızlığı meslek haline getirmişler”

Hırsızlık olaylarına kalıcı bir çözüm bulunmasını isteyen Öztürk, şöyle devam etti:

“Hırsızlığın caydırıcı cezası olmadığı için hırsızlığı meslek haline getirmişler. Akşamları dükkânımızı kapatıyoruz ama rahat bir şekilde başımızı yastığa koyup uyuyamıyoruz. Çünkü hırsızlar artık otomatik kepenkleri dahi kırıp iş yerine girebiliyor. Bunun için sokak bekçileri ve polisler sürekli buralarda devriye atsa ve yakaladıkları bu kişilere ömür boyu cezalar verilirse hırsızlık olayları bu kadar yaşanmaz.”

Abdülhakim Meviş

“Başımızı yastığa rahat şekilde koymak istiyoruz”

Kentte son zamanlarda hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çeken Abdülhakim Meviş, “Devletin artık bu hırsızları yakalaması ve ceza vermesi lazım. Ceza vermedikleri zaman hırsızlık olayları gittikçe çoğalıyor. Caydırıcı cezası olmadığından hırsızlık son zamanlarda çoğaldı. Yakalanan hırsızlar ifade verdikten sonra tekrar bırakılıyor. Madem sokak bekçileri var, her zaman ve her yerde olmaları gerekir. Esnaf dükkânını kapattığı zaman evinde başını yastığa rahat bir şekilde koyup uyuması gerekiyor.” diye konuştu.

Mehmet Emin Güneş

“Her sabah iş yerine geldiğimizde bir sürpriz ile karşılaşıyoruz”

Yaklaşık iki ay önce iş yeri buzdolabı motorunun hırsızlar tarafından çalındığını belirten Mehmet Emin Güneş, “Hemen yanı başımızdaki camimizin klima ve kapılarını söküp çaldılar. Her sabah iş yerine geldiğimizde bir sürpriz ile karşı karşıya kalıyoruz. Ya bir komşumuzun kliması yok ya da kablosu. Hemen hemen her gün bir hırsızlık olayına şahit oluyoruz. Hırsızlara karşı caydırıcı cezalar olsaydı bu kadar hırsızlık fazlalaşmazdı. Yetkililerden isteğimiz hırsızlık yapanlara ağır cezalar verilsin ki artık kimsenin canı yanmasın. Bu sorunlarımız inşallah en kısa sürede çözülür." ifadelerini kullandı.

Mehmet Gücenik

“Hırsızlığa karşı önlem almalarını ve ağır cezaların verilmesini istiyoruz”

Hırsızlık vakalarına tepki gösteren bir diğer esnaf Mehmet Gücenik ise şunları söyledi:

“Geçenlerde camimizin klima ve kabloları çalındı. Polis gelip parmak izi aldı ama hırsızın yakalanıp yakalanmadığını bilmiyoruz. Hırsızlığa karşı önlem almalarını ve ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Çünkü hırsızlık yapıp yakalananlara ağır cezalar verilirse artık kimsenin malını çalmazlar.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar