​Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep'te Aşura programı düzenledi

​Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen Aşura programında, dünya Müslümanlarının yaşadığı zulme dikkat çekilerek Kerbela olayının iyi anlaşılması gerektiği ifade edildi.

Ekleme: 08.08.2022 14:05:14 / Güncelleme: 08.08.2022 14:08:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep’te Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından ‘Muharrem Ayı Kerbela ve Aşura’ adında bir program düzenlendi.

Hazreti Hüseyin ve Kerbela üzerine eserlerin seslendirildiği programda Ekrem Kaplan hoca bir konuşma yaptı. Kaplan, Hazreti Hüseyin’in verdiği mücadele, hakkın mücadelesi olduğunu vurgulayarak, Kerbela olayının iyice anlaşılması gerektiğini söyledi.

“Hazreti Hüseyin’in mücadelesi hakkın tarafında durma mücadelesiydi”

Kerbela olayında hüzünle birlikte çok ders ve ibretlerin olduğunu ifade eden Kaplan, “Hüzünle beraber Kerbela olayında çok dersler ve ibretler vardır. Hazreti Hüseyin’in mücadelesi hak mücadelesiydi ve hakkın tarafında durma mücadelesiydi. Hazreti Âdem ile şeytanla başlayan hak ve batıl mücadelesi günümüze kadar halen devam etmektedir. Hak vahiye dayanan her şeydir. Batıl ise vahyin dışında kalan her şeydir. Hazreti Hüseyin hakkın öncülerinden bir isimdir. Bundan dolayı Hazreti Hüseyin’in davasını ve mücadelesini iyi anlamamız gerekiyor ki hak ve batılı iyi anlayalım.” dedi.  

Hazreti Hüseyin’in Yezid’e karşı gelerek, hak mücadelesini verdiğini belirten Kaplan, şunları söyledi:

“Ceddimin dini benim kanım ile yücelecekse eğer, ey kılıçlar alın benim canımı’ diyerek Kerbela’da hak mücadelesi veren Hazreti Hüseyin, hakkın tarafını tuttu. Eğer bugün Hüseynî bir yönetim olsaydı, Gazze bombalanmazdı. Irak ve Suriye’de bacılarımızın ırzına geçilebilir miydi? Eğer Hüseynî bir yönetim olsaydı bugün sokaklar böyle olmazdı ve Müslümanlar bu kadar zulüm görmeyeceklerdi."

Konuşmaların ardından programda katılımcılara aşure ikram edildi. Programa HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt, Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü Mehmet Taş, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız ile derneğin üye ve gönüllüleri katıldı. (İLKHA)