Mücahid: Zevahiri'nin Afganistan'da bulunduğuna dair bilgimiz yoktu

​Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, ABD'nin düzenlediği hava saldırısında katledilen El Kaide lideri Eymen el-Zevahiri'nin ülkede bulunduğuna dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Ekleme: 04.08.2022 18:25:13 / Güncelleme: 04.08.2022 18:25:13 / Güncel
Destek için 

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, ABD Başkanı Joe Biden'ın, El Kaide lideri Eymen el-Zevahiri'yi düzenledikleri hava saldırısıyla katlettikleri yönündeki ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Mücahid, "Geçtiğimiz gün Kabil kentinde bir meskene hava saldırısı düzenlendi. 2 gün sonra ABD Başkanı Joe Biden, ABD birliklerinin bu saldırıda El Kaide lideri Dr. Eymen el-Zevahiri'yi hedef aldığını iddia etti. Ancak Afganistan İslam Emirliği'nin Eymen el-Zevahiri'nin gelişi ve Kabil'de kaldığı hakkında bilgisi yoktu." diye belirtti.

Saldırının ardından ilgili birimlere kapsamlı ve ciddi bir soruşturma yürütülmesi talimatı verildiğini belirten Mücahid, "Afganistan topraklarından, Amerika dahil hiçbir ülkeye tehdit yoktur. İslam Emirliği, Doha Anlaşmasını uygulamak istiyor ve anlaşmanın ihlali de sona ermelidir." dedi.

Açıklamada, "Amerika'nın, topraklarımızı işgal etmesi, tüm uluslararası ilkeleri ihlal etmesi ve saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Böyle bir saldırının tekrarlanması halinde, sonuçların sorumluluğu ABD'ye ait olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)