​Vali Yerlikaya yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

​İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangın çıkan Balıklı Rum Hastanesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecileri açıklama yaptı.

Ekleme: 04.08.2022 17:20:14 / Güncelleme: 04.08.2022 17:20:14 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi'nin çatısında saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş ve diğer ilçelerden itfaiye ekipleriyle sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangınla tarihi hastanenin çatısı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu.

İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi. Yangını söndürme çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri ise binada halen içeride çalışan itfaiye erlerinin olması ve tarihi yapıda çökme riski oluşabileceği düşüncesiyle geri gönderildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte olay yerinde gazetecileri bilgilendirdi.

Vali Yerlikaya: Buradaki yaraları sarmak da bizim boynumuzun borcudur

İstanbul'a, Zeytinburnu'na, Kazlıçeşme Mahallesi'ne ve Başhekiminin şahsında şifa dağıtan sağlık çalışanları ile hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, "Can ile ilgili bir sıkıntımız, bir kaybımız, yaralanan bir vatandaşımız hamdolsun söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterin içeride çalışan itfaiye personelinin can güvenliği düşünülerek kullanılmadığının altını çizen Yerlikaya, "Sağlık İl Müdürlüğümüz ambulanslarımızla beraber tahliye çalışmalarımızı da tamamladık. Yakınımızda Süleymaniye Kadın Doğum Hastanemiz var. Hepimize büyük geçmiş olsun. 62 yaşlı tahliye oldu. 42 kadar da yatan hastamız var. Bir bölümünde yaşlılarımızın bakım yeri var, onların da tahliyesi, yatan hastalarımızla birlikte 104 buradan istifade eden vatandaşlarımız var. Her birine büyük geçmiş olsun diyoruz. Burası bize emanet. Tarihi, kadim, şifa merkezi. Balıklı Rum Vakfı tarafından yönetilen bir hastanemiz. Bu tescilli yapıyı inşallah en kısa zamanda eski haline getirmek üzere ihyasıyla ilgili de biz Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Valiliğimiz el birliğiyle buradaki yaraları sarmak da bizim boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

Balıklı Rum Hastanesi'nde meydana gelen yangın nedeniyle büyük bir hasar olduğunu belirten İmamoğlu, "Binanın geneline baktığımızda, üst çatı ve onun alttaki döşemesi ahşap. Diğeri de tabii eski usul bir döşeme imalatı.  Şu an binaya dönük içeride çalışan itfaiye çalışanlarımız var, yangını kontrol altına alması gereken. Balıklı Rum Hastanesi bizim için çok kıymetli bir kurum. Hastane olarak da çok kıymetli. Onu tekrar hep birlikte ayağa kaldırırız. Biz de yanında oluruz vakfımızın. Yaklaşık 130 yıllık bir binadır." diye belirtti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar