Hem Kur'an-ı Kerim hem de işaret dili öğreniyorlar

​Adıyaman'da açılana yaz Kur'an kurslarına devam eden çocukla bir yandan Allah'ın Kelamını öğrenirken diğer yandan işaret dili öğrenerek hayata farklı bir açıdan bakmaya çalışıyorlar.

Ekleme: 04.08.2022 17:09:44 / Güncelleme: 04.08.2022 17:52:45 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mevlana Camii Kur'an Kursu'na gelen çocuklara işaret dilini öğretmeye çalışan Muhammed Kemal Ballı, çocukların engelli vatandaşlara yardımcı olmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

​27 Haziran 2022 Pazartesi itibariyle Türkiye genelinde 90 bini aşkın cami ve binlerce Kur'an kursunda başlayan Yaz Kur'an kursları, çocuklar için neşeli bir hal almaya devam ediyor.

Her yıl yüzbinlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, 27 Haziran 2022 Pazartesi itibariyle Türkiye genelinde 90 bini aşkın cami ve binlerce Kur'an kursunda başlamasının ardından eğitimler farklı etkinliklerle devam ediyor.

Ballı çocuklara verdikleri eğitimin amacı hakkında, "Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim eğitimi, Elif-ba cüzü, temel dini bilgiler, abdest, namaz gibi konularla ilgili eğitim veriyoruz. Gün içerisinde son saatlerimizde de etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlik içerisinde hafta iki gün işaret diliyle çocuklarımıza eğitimler vermeye çalışıyoruz. Adıyaman'daki 250 bin nüfusun maalesef yüzde 10 işitme engelli vatandaşlar oluşturuyor. Süreğen ve diğer engelli kardeşlerimizle birlikte 22 bin engelli kardeşimiz var. Bunların içerisinde büyük çoğunluğunu işitme engelli kardeşlerimiz oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Ballı açıklamasında işitme engelli vatandaşlara yardımcı olunması gerektiği konusuna değinerek, "Bu vesileyle çocuklarımız yolda yürüdüklerinde işitme engelli kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz, onlarla nasıl konuşabiliriz bu düşünceyle yola çıktık. Bundan dolayı çocuklarımıza hafta bir veya iki gün işaret dili üzerine eğitim veriyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler