JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini korudu

JPMorgan, Türkiye'de enflasyonun sürpriz şekilde aylık yüzde 2,4 artışla marjinal olarak aşağı yönlü olduğunu belirterek küresel fiyatlardaki düşüş yerel enerji fiyatlarında aylık düşüşlere neden olurken, geri kalan tüm alt kategorilerde fiyat baskıları gözlendiğini kaydetti.

Ekleme: 04.08.2022 12:07:53 / Güncelleme: 04.08.2022 12:07:53 / Ekonomi
Destek için 

Aşırı gevşek para politikası, devam eden liranın zayıflaması ve politika güvenirliğinin zayıflaması göz önüne alındığında fiyat baskılarının güçlenmeye devam etmesinin şaşırtıcı olmadığını belirten JPMorgan, yılın kalan bölümünde enflasyonun yüksek kalmasının beklendiğini ifade etti.

JPMorgan yıl sonu için yüzde 63,1 enflasyon beklentilerini korurken, son yıllarda olduğu gibi tahmin risklerinin yukarı yönlü olduğuna işaret etti ve enflasyon yükselmeye devam ettikçe reel politika faizinin daha da negatifleşeceğine vurgu yaptı.

Dün açıklanan verilere göre enflasyon Temmuz'da yıllık yüzde 79,6 ile 24 yılın zirvesine çıkarken aylık enflasyon yüzde 2,37 oldu. Böylece yıllık enflasyonda yükseliş serisi 14. ayda da devam etti.

BLOOMBERG HT

Etiketler: