TSMC: Tayvan'da kriz olursa çip üretimi biter!

Tayvan ve Çin arasındaki gerilim artarken dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'nin Başkanı Mark Liu "kriz büyürse çip üretiminin aksayacağı" uyarısında bulundu.

Ekleme: 04.08.2022 09:23:12 / Güncelleme: 04.08.2022 09:23:12 / Dünya
Destek için 

Tayvan ve Çin arasındaki gerilim artarken dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'nin Başkanı Mark Liu "kriz büyürse çip üretiminin aksayacağı" uyarısında bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’a yaptığı ziyaret sonrası Çin ve ABD arasındaki geriliminin yükselmesine neden oldu.

Tayvan’ın en önde gelen üretim kalemlerinden çip alanındaki firmalar ziyaret öncesinde dünyayı uyarmıştı.

TSMC’nin mikroçip krizi uyarısı!

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) CEO’su Mark Liu, ABD ve Çin arasındaki rekabetin tetiklediği, tedarik zincirlerindeki şoklarla derinleşen "mikroçip krizi" üzerine hafta başında bir değerlendirme yaptı.

TSMC Başkanı Mark Liu, verdiği röportajda, Tayvan'ın Çin tarafından işgal edilmesi durumunda çip üreticisinin fabrikasının çalışamayacağını söyledi.

"Kimse TSMC’yi  zorla kontrol edemez"

Şirketin çip arzının küresel tedarik zincirlerine bağlı olduğunu belirten Liu “Kimse TSMC'yi zorla kontrol edemez. Ancak bir askeri güç veya işgal, TSMC’yi çalışamaz hale getirir. TSMC fabrikası çok sofistike bir üretim tesisidir. Avrupa, Japonya, ABD başta olmak üzere dış dünya ile, malzemelerden kimyasallara, yedek parçalara, yazılım ve teşhise kadar gerçek zamanlı bağlantıya sahiptir” diye konuştu.

TSMC mikroçip pazarının yüzde 50'sinden fazlasına sahip!

Dünyanın en gelişmiş çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), aralarında Apple ve Qualcomm'un da bulunduğu Amerikan şirketleri için işlemciler üretiyor. Apple'ın A serisi ve M serisi çiplerini üretiyor ve dünya yarı iletken dökümhane pazarının yüzde 50'sinden fazlasına sahip olduğu biliniyor.