Sağanak yağış geliyor! İstanbul'da da etkili olacak

Sağanak yağış geliyor. Meteoroloji'nin hava durumu tahminine göre İstanbul dâhil olmak üzere yurt genelinde hafta boyunca yağış bekleniyor.

Ekleme: 03.08.2022 10:27:52 / Güncelleme: 03.08.2022 10:27:52 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Meteoroloji'nin hava durumu tahminine göre sağanak yağış geliyor. İstanbul dâhil olmak üzere yurt genelinde hafta boyunca yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilirken yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Kastamonu kıyıları, Sinop, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.