Devletten dar gelirlilere kira desteği! Hane başına...

Devlet, dar gelirli olduğunu kanıtlayan herkese aylık 1500 TL kira desteği sözü verdi.

Ekleme: 02.08.2022 19:43:31 / Güncelleme: 02.08.2022 19:44:33 / Ekonomi
Destek için 

2 yıl gibi bir süre devam eden koronavirüs pandemisi ve sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz Türkiye’de her vatandaşın zor günler geçirmesine neden oldu. Temel ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere hemen hemen her şeye peş peşe gelen zamlar vatandaşı zorlarken özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev kiraları fiyatları da rekor oranda zamlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan bu yardımlara ek olarak şimdi de her ay düzenli olarak kira yardımı imkanı sağlanıyor. Yalanan ekonomik şartlarda vatandaşının yanında olan devlet, dar gelirli olduğunu belirten herkese 1500 TL'ye kadar her ay nakit olarak kira yardımı yapılma çalışmasını başlatıyor.

Devletten hane başına aylık 1500 TL nakit ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılan başvurularda dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan her vatandaşa 1500 TL’ye kadar nakit kira yardım desteği sağlanacak. Başvuru sonrasındaki 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi vatandaş devlette kira yardımı almaya devam edecek.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları'na yapılan başvuru işlemlerinde ilk olarak başvuru yapan kişinin dar gelirli olup olmadığına bakılacak. 12 ay boyunca ödenecek olan kira yardımı hane başına olacak şekilde ayarlanacak. Yani, yardım desteği kişi bazında değil hane bazlı gerçekleştirilecek. Başvuru işlemini tamamlayan vatandaşlar başvuru tarihini takip eden ilk 15 gün içinde 1500 TL tutarındaki kira yardımlarını ya bildirdikleri banka hesaplarından veya PTT şubeleri aracılığı ile alabilecekler.