Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak

​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kirada da konut fiyatlarında da gerileme olacağını belirtti.

Ekleme: 02.08.2022 16:55:12 / Güncelleme: 02.08.2022 17:11:30 / Ekonomi
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi ile fiyatların düşeceğini söyledi.

Konut ve kira artışları ile ilgili konuşan Kurum, "Bu suni bir artış, hep söylüyoruz. Bizim hamlelerimizle birlikte sistem oturacak. Arzda sıkıntı varsa; Sayın Cumhurbaşkanı'mız giderecek süreci de paylaşacak. O da fiyatların geri gelmesine neden olacak" dedi.

Demir ve çimento gibi ana maliyetlerde şu anda düşüş olduğunu söyleyen Kurum, "Bu biraz da dünyadaki tedarik zincirinin oturmasıyla alakalı. Ülkeler üretime geçti, arz arttı ve talep aynı kalınca mecburen fiyat da geri geliyor. Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle buna imkan sağlayacağız. İnşallah her işte olduğu gibi konut işinde de vatandaşımızı açta açıkta bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, sosyal konut projesinin detaylarının eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. (İLKHA)