Lübnan'daki Filistinli Mülteciler Komitesinden UNRWA'ya tepki

Lübnan'da bulunan Suriye'den Göç Eden Filistinli Mülteciler Komitesi, Suriye'den gelen herhangi bir Filistinli ailenin bu ay itibariyle nakdi yardım listesine alınmayacak olması ile ilgili karara tepki gösterdi.

Ekleme: 02.08.2022 12:05:08 / Güncelleme: 02.08.2022 12:05:08 / Güncel
Destek için 

UNRWA, birkaç gün önce yaptığı açıklamada Lübnan'a Suriye'den gelen Filistinli aileleri ağustos ayının başından itibaren dönemsel para yardımı yapılan mülteci aileler listesinden çıkaracağını duyurmuştu.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Suriye'den gelen Filistinli ailelerin bu ayın başından itibaren nakdi yardım listesine alınmayacak yönündeki karara Lübnan'daki Suriye'den Gelen Filistinli Mülteciler Komitesi'nden tepki geldi.

Bu kararın açık bir haksızlık olduğunu, UNRWA'nın Lübnan topraklarındaki Filistinli mültecilere yardımlarda yaptığı kısmaların bir parçası olduğunu ifade eden UNRWA basın sözcüsü Ahmed Ta'me,  "UNRWA aldığı kararı yeniden gözden geçirmeli ve Filistinli mültecilerin yüklerini hafifletecek, Suriye'den Lübnan'a gelen mültecilere de kendi iradeleri dışındaki birtakım sebeplerden dolayı yardımlarını artıracak kararlar alması gerekiyor. UNRWA'nın, Lübnan'daki tüm Filistinli mültecilere yardımların artırılması için acil bir çağrı yapması gerekiyor. Özellikle Lübnan'da fiyatların artması sebebiyle hayat şartlarının çok zorlaşması sebebiyle bu zorunludur." Şeklinde konuştu. (İLKHA)