Emevi Camiinde rezalet!

Suriye'deki Emevi Camiinde Budist ayininin gerçekleşmesi tepkilere neden oldu

Ekleme: 02.08.2022 10:07:44 / Güncelleme: 02.08.2022 10:36:29 / Dünya
Destek için 

Müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimi gerçekleşti.

Suriye'de dindarlara kan kusturan BAAS rejimi mevzu Budist tapınmacılığı olduğunda anında demokrat kesiliyor.

Başkent Şam'da bulunan 1300 yıllık tarihe sahip Emevi Caminde, Budist ayini sahnelendi. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda, turuncu kıyafetler giyen bir adam mihrapta yoga yaparken, turuncu kıyafetler giymiş bir kadın camiinin ortasında dans ederken görüntülendi. İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan camide yapılan ritüeller, halkın büyük tepkisini çekti. Suriyeliler, BAAS rejiminin Emevi Camii'ne saygısızlık etmesini kınadı.

Yeni bir tarikat kurmuş

Fotoğraflarda görülen kişinin kendisini "Dada Atman" olarak adlandırdığı ve Suriye'de yeni bir tarikat kurduğu ortaya çıktı. Suriye'nin Suveyda şehrinde yaşayan Atman'ın bir süre Hindistan'da yaşadığı ve ülkesine döndükten sonra Budizm öğretileri içeren tarikatını tanıtmak için şehirleri gezdiği belirtildi. “Kozmik mantralar” adını verdiği ritüelleri Sanskritçe sözlerle uygulayan tarikat üyeleri, ruhu özgürleştirmek adına şarkı söyleyip, dans ettiklerini söylüyorlar.

Rejim izin veriyor

Dada Atman, yogayı ve mezhebinin "kozmik mantra" inançlarını yaymak için çektiği videoları sosyal medya üzerinden Suriye'nin farklı yerlerinde halkı yoga üzerinden Budizme çağıran biri.

Rejim tarafından faaliyetleri kısıtlanmayan  Atman, Emevi Camii'ndeki görüntülere gelen tepkiler üzerine görüntüleri sosyal medyadan fotoğrafları sildi. Ancak Hama, Lazkiye, Tartus ve Süveyda gibi şehirlerdeki ayin fotoğraflarını ve videolarını kaldırmadı.