CHP istedi ama Meclis toplanamadı

CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ele alınması talebiyle yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için düştü.

Ekleme: 01.08.2022 17:50:23 / Güncelleme: 01.08.2022 17:57:05 / Güncel
Destek için 

CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ele alınması talebiyle yaptığı olağanüstü toplantı çağrısının ardından, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul'u 1 Ağustos'ta toplantıya çağırmıştı. 

Meclis birleşiminin açılabilmesi için en az 200 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyordu ne var ki iktidar ve muhalefet hep beraber meclise gitmediği için meclis toplantı yeter sayısına ulaşılamadı

AK PARTİ VE MHP TOPLANTIYA KATILMADI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, toplantıya katılmayacaklarını çünkü CHP'nin şow peşinde olduğunu söyledi

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da konunun CHP tarafından istismar edildiğini belirterek, toplantıya katılmayacaklarını söylemişti.

HDP de toplantıya katılmama kararı aldı. 

Bunların yanı sıra toplanalım çağrısında bulunan CHPli vekillerin de mecliste olmadığı gözlendi.

Böylece meclis açılmadığı için sağlıkçıların sorunları gündeme gelememiş oldu

39 KEZ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, 1980'den sonra 17. Dönem'den bu yana toplam 46 kez olağanüstü toplantıya çağrıldı. 39 toplantı gerçekleştirilirken bir çağrı hakkında işlem yapılmadı, 3 çağrı reddedildi, 3 çağrı ise yeter sayı bulunamadığı için düştü.

İçtüzüğe göre, TBMM Başkanı doğrudan gerek görürse toplantı çağrısına karar verebiliyor. Üyelerin beşte birinin imzasını taşıyan gerekçeli önergedeki çağrı istemini ise en geç 7 gün içinde yerine getiriyor.

Olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan açılış yoklamasında en az 200 milletvekilinin Genel Kurulda hazır bulunması gerekiyor.

Yeterli çoğunluk sağlanamazsa çağrı düşmüş oluyor. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, TBMM çalışmaların devamına karar vermediği takdirde tatile veya ara vermeye devam ediliyor.