Kovid'in yeni etkisi!

Nöroloji Uzmanı Dr. Şule Kefeli Eraslan pandemiden etkilenenlerin zihinsel işlev bozukluğuyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Ekleme: 01.08.2022 14:55:05 / Güncelleme: 01.08.2022 14:55:05 / Sağlık
Destek için 

Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda çeşitli pandemi koşullarına ve hastalığa maruz kalan insanlarda farklı psikolojik etkiler kaydedildi. Uzmanlar, bazı kişilerin günlük yaşantıda aniden beyninin durduğunu veya yavaş çalıştığı hissine kapıldığı anların olabileceğini söylüyor. Bu durum bazen psikolojik olarak stresli bünyenizden kaynaklanacağı gibi herhangi bir sağlık sorununa da bağlanabiliyor. Bu durumun pandemi döneminde arttığını ifade den Nöroloji Uzmanı Dr. Şule Kefeli Eraslan, bunun sebeplerinden olan ‘beyin sisi’ hakkında önemli bilgiler vererek mutlaka mücadele edilmesi konusunda uyardı.

Beyin sisi hakkında bilgi veren Eraslan “Beyin sisi daha öncelerden de gördüğümüz ama koronavirüsü enfeksiyonu ile daha da sık karşılaştığımız bir sağlık sorunu. Enfeksiyonu ağır geçiren kişilerde daha sık görüyoruz. Bu beyinde prefrontal korteks dediğimiz alanın etkilenmesi sonucu ortaya çıkan bir zihinsel işlev bozukluğudur” dedi.

'En önemli belirtisi unutkanlık'
Hatalığın belirtileri ve tedavisine değinen Erarslan şöyle konuştu:

“Beyin sisinin en önemli belirtisi unutkanlıktır. Hasta kelimeleri konuşurken bulamama, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon kaybı, okuduğunu anlayamama, başladığı işi bitirememe, iki işi aynı anda yapamama, daha evvel yaptığı işleri yetiştirememe, mental performans gerektiren herhangi bir işte zorluk çekme tepkisellik, kolay öfkelenme, uyku bozuklukları gibi şikayetlerle kliniklere başvuruluyor.''

KARAR

Etiketler: