Putin'in eski danışmanı apar topar hastaneye kaldırıldı!

New York Times Ukrayna savaşı sonrası ülkeyi terk eden Anatoli Chubais'in hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Ekleme: 01.08.2022 11:29:22 / Güncelleme: 01.08.2022 11:29:22 / Dünya
Destek için 

New York Times Ukrayna savaşı sonrası ülkeyi terk eden Chubais'in hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Chubais'in kaldığı odanın kimyasal koruyucu kıyafetli uzmanlar tarafından incelenmesi suikast iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaşan savaş hız kesmeden devam ederken bir dönem Putin'e en yakın isimlerden biri olan Anatoly Chubais'in hastaneye kaldırılması değişik yorumlara  neden oldu.

Kimyasal suikast mi?

New York Times'ta (NYT) yer alan habere göre, bir dönem Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı olan Chubais apar topar hastaneye kaldırıldı.

Eşi Avodtya Smirnova, Rus gazeteci Ksenia Sobchak'a verdiği demeçte, Bay Chubais'in aniden ellerinde ve bacaklarında uyuşmaya başladığını söyledi.

Smirnova aynı demeçte Sobchak'a, vücudun bağışıklık sisteminin sinirlerine saldırdığı nadir görülen Guillain-Barré sendromu teşhisi konduğunu söyledi.

New York Times Sobchak'a dayandırdığı haberinde Chubais'in kaldığı odanın kimyasal koruyucu kıyafetli uzmanlar tarafından incelendiği bilgisine de yer verdi.