Gaziantep'te memur adayları KPSS genel yetenek ve genel kültür oturumuna girdi

Türkiye genelinde yaklaşık bir milyon 600 bin adayın katıldığı KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu Gaziantep’te heyecanla başladı.

Ekleme: 31.07.2022 12:09:26 / Güncelleme: 31.07.2022 12:09:26 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de büyük bir heyecanla başladı.

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna girecek olan adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Adaylara, 120 soru için 130 dakika süre veriliyor.

Sınava, üzerlerinde salona alınması yasak olan eşyalarla gelenler, eşyalarını belli bir ücret karşılığında emanetçilere bırakmak zorunda kaldı.

KPSS sınavı için belirlenen okullarda adaylar üzerleri arandıktan sonra kontrol altında okula alındı.

130 dakika sürecek olan sınavda adaylar içeride ter dökerken, yakınları ise dışarıda dua ettiler. Sınava giren bazı adayların, sınava eşleri ve çocukları ile birlikte geldikleri görülürken, bazı adaylara ise anne ve babaları eşlik etti.

Duygularını İLKHA’ya paylaşan adaylardan Emre Şimşek, memur olabilmek ve bir meslek sahibi olmak için KPSS’ye girdiğini, bir yıldır bu sınava yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Gelecek yıllarda sınava girecek öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulunan Şimşek, "Bir seneden beri derslere tüm yoğunluğumuzla çalıştık ve hazırlandık. Bugün sınava gireceğim. Sınavda iyi bir puan alıp güzel yerlere atanmayı istiyorum. Hayalim derece yapmaktır. En büyük hedefim, güzel bir yerde göreve başlayıp bir meslek sahibi olmaktır. Bu sınava giren herkesin amacı da budur. Önümüzde ki sınavlara girecek olan öğrencilere bol bol çalışmalarını tavsiye ederim. Günün 12 saati çalışmak yerine, belli bir program dahilinde çalışmalarını daha çok tavsiye ediyorum. Planlı çalışan insan her zaman hedeflerine daha çabuk varabilir." dedi.  

Sınava giren oğlu için okula geldiğini belirten Cuma Kılıç ise, çocuğunun sınava hazırlık sürecinde her türlü desteği verdiğini ve oğlunun iyi bir puan alıp bir iş sahibi olmasını istediğini belirtti.

Kılıç, "Oğlum 4 yıldan beri okuduğu üniversitenin son aşamasındaki KPSS sınavına girmesi için okula geldik. Kısmetse oğlumun en iyi puanı alıp bir iş sahibi olmasını istiyorum.  Beklediği bölümden gerekli puanı alıp, yerleşmesini temenni ediyorum. Oğlumun sınava hazırlık sürecini sürekli takip ediyordum. Her konuda ona yardımcı olduk ve desteklerimizi eksik etmedik. Umarım olmak istediği yerin puanını alır." ifadelerini kullandı.

Eşinin sınava girdiğini söyleyen Kevser Dağ ise, "Eşim için buraya geldik. Kendisi sınava girdi. Tek temennim herkesin sınavının başarılı geçmesidir. Herkese başarılar diliyorum. İnşallah herkes istediği puanı alır. KPSS sınavı her sene git gide zorlaşıyor. Her adayın daha çok puan almaları gerekiyor. Bundan dolayı sınava girecek öğrenciler iyi çalışsınlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler