İngilizler yazdı: "Ekonomik savaş, Putin'i güçlü kıldı"

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan bir makalede, Batı'nın Rusya'ya açtığı ekonomik savaşın Vladimir Putin'i güçlendirdiği öne sürüldü.

Ekleme: 30.07.2022 20:37:37 / Güncelleme: 30.07.2022 20:37:37 / Dünya
Destek için 

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya'ya açtığı ekonomik savaşın ters etki oluşturduğunu belirten İngiliz Guardian gazetesi, izlenen politikanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hiç olmadığı kadar güçlü hale getirdiğini yazdı.

Guardian yazarı Simon Jenkins, Rusya karşıtı yaptırımları modern tarihteki en düşüncesiz ve verimlilikten uzak karar olarak niteledi.

Jenkins, "Putin'i daha güçlü hale getirdiler. Rusya, Asya ülkelerine ihracatı artırdı ve bunun sonucunda ödeme dengesinde eşi görülmemiş bir fazla oluştu. Ruble, Ocak ayından bu yana neredeyse yüzde 50 değer kazanarak bu yıl en güçlü dünya para birimlerinden biri oldu" ifadelerini kullandı.

Rusya güçlenirken Batılı ülkelerin resesyona girdiğini kaydeden Jenkins, İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD'de güvensizliğin yayıldığını, gaz kıtlığı çeken Almanya ve Macaristan'ın Putin'in dümen suyuna kapılabileceğini ekledi.