HAMAS Kuveyt'in Filistin'e desteğini takdir etti

HAMAS Yurt dışı Teşkilat Yöneticilerinden Hişam Kasım, Kuveyt'in Filistin davasına farklı platformlarda destek verdiği için takdir ettiklerini söyledi.

Ekleme: 30.07.2022 08:50:11 / Güncelleme: 30.07.2022 09:30:31 / Güncel
Destek için 

BM Güvenlik Konseyi oturumunda Filistin halkını savunan Kuveyt'in BM Daimî Temsilcisi Büyükelçi Mansur El-Uteybi'nin yaptığı konuşma ile ilgili açıklama yapan HAMAS Yurt dışı Teşkilat Yöneticilerinden Hişam Kasım, bu sözlerle Filistin halkına sahip çıkıldığı ve toprakların işgalci yerleşimcilerin kirinden muhafaza edilmesi hususundaki açık taleplere destek konusunda Arap dünyasında bir yönelişin olduğuna dikkat çekti.

Büyükelçi El-Uteybi'nin konuşmasının uluslararası alanda Arap dünyasından gelen diplomatik ve siyasi desteğin tarihi bir belgesi niteliğinde olduğunu dile getiren Kasım, Kuveyt'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardım çağrısı yapmasının kendisinin bu uluslararası kuruma yardım konusunda yaptığı tüm taahhütlerini yerine getirmesinden sonra uluslararası alanda da bu kurumla ilgili tarihi görevini tamamlaması anlamına geldiğini ifade etti. (İLKHA)