Bitlisli iş adamlarından Eren Üniversitesini tercih edecek öğrencilere destek

​Bitlisli iş adamları, Bitlis Eren Üniversitesi’ni (BEÜ) tercih edecek öğrencilere çeşitli burslar vermeye devam ediyor.

Ekleme: 29.07.2022 19:20:15 / Güncelleme: 29.07.2022 20:09:05 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçtiğimiz yıllarda Eren Holding tarafından başlatılan burslara Kanık Şirketler Grubu da katıldı.

Bitlisli iş adamlarının hem üniversiteye hem de kente sahip çıktığını, bu örneklerin her geçen gün artması temennisinde bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, düzenlediği basın toplantısında teşekkür etti.

Elmastaş, geçtiğimiz yıllarda Eren Ailesi tarafından başlatılan öğrenci burslarına bu yıl Ahlat'taki Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda eğitim görecek öğrencilere de Kanık Şirketler Grubunun burs vereceğini açıkladı.

Elmastaş, Bitlis Eren Üniversitesi’nin 2007 yılında kurulmuş genç ve dinamik bir üniversite olduğunu, kurulduğu günden bu yana Bitlis’e, bölgesine, ülkesine hizmet etmeyi görev edinen, ilin tek yükseköğretim kuruluşu olduğunu söyledi.

Elmastaş, “Bitlis Eren Üniversitesi, bünyesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin A’dan Z’ye ihtiyaç duyacakları hemen hemen tüm imkânların olduğu, modern yapılara sahip Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü, 6 fakülte, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ve 20 ye yakın uygulama ve araştırma merkezi ile bilimsel ve akademik anlamda uluslararası yetkinlikte bir üniversitedir.” dedi.

Elmastaş, Bitlis Eren Üniversitesi’nin, kurulduğu günden bugüne verdiği mezunlar ile birikimini değerleriyle büyüterek, geldiği nokta itibarıyla birçok başarıya imza attığını, bu kısa süre içerisinde Türkiye’nin ve bölgenin önemli bir yükseköğretim kurumları arasında yerini aldığını belirterek şöyle konuştu:

“Bitlis Eren Üniversitesi Eren Holding’in katkılarıyla imar edilmiş ve yine katkılarıyla yoluna devam eden bir devlet üniversitesidir. Bu yönüyle üniversitemizi diğer devlet üniversitelerinden ayran en büyük özelliği, Eren Holdingin Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerine tanıdığı ayrıcalıklardır. Bu yıl öğrencilerimize Eren Holding işbirliği ile oldukça geniş bir burs olanağı sunduk.”

"Türkiye'de ikinci bir örneği olmayan bir burs olanağına sahibiz"

Elmastaş, özellikle Bitlisli iş adamlarının verdikleri burs olanaklarının Türkiye’nin hiçbir üniversitesinde olmadığının altını çizerek, “Mesela Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin tüm bölümlerini kapsayacak şekilde tercih ederek yerleşen ilk 10 öğrenciye burs taahhüdünde bulunuyoruz. Birinci sırada yerleşen öğrenciye 2 bin 400 TL, ikinci sırada yerleşen öğrenciye bin 800 TL, üçüncü sırada yerleşen öğrenciye bin 200 TL, dört ile onuncu arasındaki sıralara yerleşen öğrencilere ise aylık 900 TL olmak üzere 4 yıl eğitim süresince karşılıksız burs verme taahhüdümüz bulunmaktadır. Geçen yıl da aynı bursu vermiştik. Ancak bu yıl kapsamı biraz daha genişlettik. Diğer fakültelerimize de bu bursu yaygınlaştırdık. Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin dışındaki diğer lisans düzeyinde eğitim veren tüm fakülte bölüm ve programlarımıza yerleşen ilk üç öğrenciye, yine birinci sırada yerleşen öğrenciye 2 bin 400 TL, ikinci sırada yerleşen öğrenciye bin 800 TL, üçüncü sırada yerleşen öğrenciye ise bin 200 TL burs taahhüdümüz bulunmaktadır.” diye konuştu.

"Heryıl yenileri ekleniyor"

Bitlis Eren Üniversitesine bağlı Ahlat Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na da Kanık Şirketler Grubunun burs vereceğini açıklayan Elmastaş, “Ahlat ilçemizdeki Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine ise Kanık Şirketler Grubu önemli bir burs olanağı taahhüdünde bulundu. Burada iki bölümümüz bulunmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm İşletmeciliği bölümleri. Bu iki bölüme yerleşen ilk üç sıradaki öğrencilerimizden, birinci sırada yerleşen öğrencilere bin 500 TL, ikinci sırada yerleşen öğrencilere bin 100 TL, üçüncü sıradan yerleşen öğrencilere ise 900 TL olmak üzere 4 yıl süresince karşılıksız burs taahhüdünde bulunuyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar