Bitlis Belediyesi'nden örnek davranış!

Bitlis Belediyesi tarafından "Artık Saklanmak İstemiyorum" Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ASİBED) için yapılan dernek binasının çevre düzenlemesi yapılarak hizmette sokuldu.

Ekleme: 29.07.2022 14:09:26 / Güncelleme: 29.07.2022 14:15:47 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

ASİBED üyeleri için Bitlis Belediyesi tarafından atıl durumda bulunan bir yapının tadilatı ve çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından dernek binası olarak faaliyete girmesiyle engelliler için yeni bir sosyal etkinlik alanı oluşturuldu.

Kentte bulunan engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için çalışma yürüttüklerini belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu kapsamda kentte faaliyet yürüten ASİBED engelli derneğine yeni bir bina ve sosyal alan kazandırdıklarını söyledi.

Tanğlay, “Atıl durumda bulunan bir yapının tadilatını ve çevre düzenlemesini yaparak ASİBED’de tahsis ettik. Engelliler için etkinlikler düzenleyen, engelli bireyleri bir araya getiren, sorun ve sıkıntılarını takip eden aktif bir dernek. Kendilerini yeni dernek binasında ziyaret ettik. Keyifli vakit geçirdik. Yeni bina ve bahçesi de engelli kardeşlerimiz için soluk alabilecekleri bir alan oldu. Küçük de olsa bir engeli daha ortadan kaldırdık. Bu konudaki çalışmalarımızı da hassasiyetle devam ettiriyoruz.” dedi.

(İLKHA)