Van'da HDP önündeki ailelerin eylemi sürüyor

Evlatları HDP ve PKK tarafından kandırılan ailelerin HDP Van İl Başkanlığı önünde her hafta gerçekleştirdikleri eylem bu hafta da devam etti.

Ekleme: 28.07.2022 15:09:40 / Güncelleme: 28.07.2022 15:09:40 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Eyleme katılan Yusuf Erdinç, 2015 yılında HDP tarafından kaçırılan oğlunun Marmara Üniversitesi'nde hukuk okuduğunu söyledi.

Van'da çocuklarının kandırılarak dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, Van İl Başkanlığı önünde yaptıkları eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, "Anneler HDP'yi lanetliyor", "Evlat nöbetindeyiz", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazılı dövizler taşıdı.

HDP ve PKK aleyhine slogan atarak HDP İl Başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarına ise teslim olmaları çağrısında bulundu.

Oğlu Mikail'in Marmara Üniversitesi'nde hukuk okurken HDP tarafından kandırılarak PKK'ye teslim edildiğini ifade eden Yusuf Erdinç, PKK'nin ise oğlunu ABD'ye teslim ettiğini söyledi.

Erdinç, "Oğlum gelmeyene kadar ben bu eylemi bırakmayacağım. Oğlum 2015'te kaçırıldı. Ben de Diyarbakır'da başlattığım eylemimi 3 yıldır sürdürüyorum." ifadelerini kullandı.

Oğluna çağrıda bulunan Erdinç, "Oğlum etrafına bak eğer bir tane HDP milletvekilinin çocuğu yanında varsa sen de kal. Onların çocukları Avrupa'da 7 dil öğreniyorlar. Seni de ölüme mahkûm etmişler. Sen gelmeyene kadar ben burayı terk etmeyeceğim. Ölsem de burayı terk etmeyeceğim." dedi.

Oğlu Servet için eyleme katılan Hınari Aycil ise "Ben oğlum için buradayım, oğlumu istiyorum. Oğlumu neden kaçırdılar? Oğlum İstanbul'dan kaçırıldı. Biz yanında değildik. Biz oğlumuzu istiyoruz. Çok kötü durumdayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar