Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Gök: İmam hatip okullarına büyük bir teveccüh var

​Son zamanlarda imam hatip okullarını karalamak amacıyla ortaya atılan iddialar hakkında bir değerlendirmede bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, imam hatip öğrencilerinin başarılarının giderek arttığını belirtti.

Ekleme: 28.07.2022 14:05:09 / Güncelleme: 28.07.2022 14:05:44 / Eğitim / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her yıl yapılan lise ve üniversite sınavlarında ciddi başarılar elde eden imam hatip öğrencileri, tıp, mühendislik ve diş hekimliği gibi fakültelere yerleşerek hem bilim alanında hem de manevi anlamda topluma faydalı oluyor.

Halkın imam hatiplere büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade eden Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, giderek artan başarılarının eğitim seviyesine güzel yansıdığını belirterek, söz konusu başarılarının toplumda belli bir kesimi rahatsız ettiğini söyledi.

Son zamanlarda imam hatip okullarını karalamak amacıyla bazı çevreler tarafından ortaya atılan iddialar hakkında bir değerlendirmede bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Gök, son zamanlarda artan imam hatip öğrencilerinin başarılarının belli bir kesim tarafından hazmedilmediğini belirtti.

“Halkımızın imam hatip okullarına büyük bir teveccühü var”

Gaziantep eğitiminde imam hatip öğrencilerinin başarılarında bir ilerlemenin olduğunu belirten Gök, niyeti kötü olanların bu başarılara tahammül edemediğini söyledi.

İmam hatip öğrencileri ve diğer öğrencilerin arasında fark gözetmediğini ifade eden Gök, “İmam hatip ve diğer liseler arasında biz bir fark görmüyoruz. İmam hatipli öğrencilerimizi diğer okullardan ve diğer öğrencilerden ayırmıyoruz. Hepsi bizim evladımızdır. Bu okul başarılarını hazmedemeyen ve bu ayrımı yapanları iyi niyetli görmüyorum. Şu an halkımızın imam hatiplere bir teveccüh var. İnsanların büyük bir kısmı imam hatibi tercih ediyor. Sahada olduğumuz için nabzını biliyoruz. Halk, ortaokul ve lisede imam hatibi tercih ediyor. Bu artan teveccüh başarıyı da beraberinde getiriyor. Elimizdeki istatistiklere göre, imam hatiplerin git gide artan bir başarısı var. Bu başarıdan da birileri rahatsız olduğu için manipüle etmeye çalışıyorlar.” dedi.  

“Bu milletin dinini öğrenmesinden rahatsız olan bir kitle her zaman var olacaktır”

İmam hatip öğrencilerindeki başarılarının artmasının herkesi memnun etmesi gerektiğini ifade eden Gök, “Bu milletin dinini ve diyanetini öğrenmesinden rahatsız olan bir kitle her zaman vardır ve var olmaya devam edecektir. Onlar bu olayları speküle edip, topluma olumsuz yansıyacak şekilde fikirler beyan ediyorlar. Burada doğru olan şu, imam hatibe ciddi manada bir teveccüh var. Bu artan teveccüh de başarı grafiğinde bir artış meydana getiriyor. Kim ne derse desin bu millet dinine bağlı bir millettir. Bu alanda da gerek öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz diğer okullarda fark gözetmediği gibi imam hatip öğrencilerine de bir fark gözetmemesi gerekiyor. Eğitim seviyesinin hangi alanında olursa olsun. İster imam hatip ya da diğer öğrencilerdeki başarılarının artıyor olması herkesi memnun etmesi gerekiyor. Birileri bundan rahatsız oluyorsa, niyetini gözden geçirmesi ve bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Biz bütün öğrencilerimizin başarılarının artmasını istiyoruz ve artması için de gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.      

“Köy okulu projesi öğretmene bir eziyete dönüştürülmemeli”

Tekrar hayata geçirilmesi planlanan köy okulu projesiyle ilgili de bir değerlendirmede bulunan Gök, yapılmak istenen projeyle ilgili gerekli eksiklerinin tamamlandıktan sonra hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Köyde yaşamını sürdüren öğrencilerin kendi ortamlarında eğitim görmesi gerektiğini ifade eden Gök, “Bakanlığımız böyle bir karar almış, gerekli istatistikler göz önünde bulundurulmuştur. Ben bunu olumlu karşılıyorum. Çocuklar kendi ortamlarından ayrılıp başka bir ortama gitmesinler ve kendi köylerinde okusunlar. Bunun daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Taşımalı sistemden, tekrar bütün köylerde öğrenci sayısı kaç olursa olsun. Okulların tekrar açılacak olması güzel bir gelişmedir. Şu an her köyde bir okul açılma projesi hayata geçirilmesi söz konusudur. Bu projenin alt yapısının bir an önce bitirmesi gerekiyor. Bu projenin alt yapısında ne var? Her köyde bir okulun bulunması gerekiyor. Dersliklerin bulunması gerekiyor. Ayrıca oraya öğretmen ataması yapılması gerekiyor. Buraya atanacak öğretmenin köye gidip gelmesi sorun olmaması için köye lojman yapılması gerekiyor. Eğitimin öğretmene bir eziyete dönüştürülmemesi gerekiyor.” dedi.

“Köyde eğitim görecek öğrenciler herkesle eşit imkanlarda eğitim görsün”

Köyde eğitim görecek öğrencilerin, diğer öğrencilerle eşit imkanlarda eğitim görmesi gerektiğini belirten Gök, “Bazı illerimizin ilçeleri var ki, merkeze uzaklıkları 250 km’yi buluyor. Haliyle buraya atanan öğretmen günlük gidiş geliş imkânı, köyde yaşama imkânı yok o zaman bu insana bir zulüm olur. Dolayısıyla önce köyde lojman ihtiyacının giderilmesi gerekiyor ki atanacak köyde öğretmen mağduriyet yaşamasın. Köyde eğitim görecek öğrencilerin eşit imkanlara sahip bir hale getirilmesi gerekiyor ki bu sistem bir an önce sağlıklı bir şekilde işlesin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar