HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Uşak'ta esnaf ziyaretinde bulundu

Memleket gezileri kapsamında Ege Bölgesine gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, teşkilat üyeleriyle birlikte Uşak'ta esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yapıcıoğlu, asgari ücret artışının etkisinin kısa sürebileceğine dikkat çekerek, "Belki 1-2 ay nefes alma devam eder. Ondan sonra yeniden bir eskiye dönüş görülecek gibi." ifadelerini kullandı.

Ekleme: 28.07.2022 01:10:11 / Güncelleme: 28.07.2022 09:01:12 / Güncel / Uşak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan Yapıcıoğlu, halkla buluşmaya devam ediyor. Önceki gün bir dizi temas için Manisa'ya gelen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, ardından Uşak'a geçti.

Parti teşkilatıyla bir araya gelen Yapıcıoğlu, partisinin Uşak İl Başkanı Mehmet Salih Tosun'dan ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Daha sonra Uşak çarşı merkezindeki esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getiren esnaf, hayat pahalılığından yakındı.

Esnaf ziyareti sonrası basına değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, alım gücündeki düşüşün en çok dar gelirlileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Yapıcıoğlu, "Memleket gezilerimiz devam ediyor. Bugün de Uşak'ta idik. Sabahleyin muhtarlar, STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldik. Öğleden sonra da esnafımızı ziyaret ettik. Öğle vakti organize sanayi bölgesinde bulunan bir fabrikayı gezdik, oranın işletmecisi ve çalışan işçilerle bir araya geldik. Sıkıntı genel anlamda memleketin her tarafındakine benzer. Uşak, Ege'de çok fazla büyümemiş bir şehir olmasına rağmen sanayisi kendi ölçeğine göre iyi gelişmiş, bu nedenle işsizlik çok fazla yok. Yani memleketin diğer tarafındaki işsizlik sorunları burada yok. Özellikle küçük esnaf bazen işçi bulamamaktan şikâyet ediyorlar. Fakat hayat pahalılığı her taraftaki gibi buradaki insanları da etkiliyor." dedi.

Asgari ücretin nispeten iyileştirilmesinin güzel olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Asgari ücretin nispeten artmış olması bir taraftan asgari ücretliye kısa bir süre nefes aldırmış ama asgari ücret arttıktan hemen sonra maliyetler arttığı için bu sefer asgari ücretlinin almak zorunda olduğu, hayatını devam ettirmek için ihtiyaç duyduğu tüketim maddelerin de fiyatı arttığı için kısa sürede onun etkisi geçecek gibi görünüyor. Belki 1-2 ay nefes alma devam eder. Ondan sonra yeniden bir eskiye dönüş görülecek gibi." ifadelerini kullandı.

Son olarak Yapıcıoğlu, "Esnaf da işlerin durgunluğundan şikayetçi. Özellikle bazı sektörler işlerin epey durgun olduğundan şikayetçi. Genel anlamda bir ekonomik sıkıntı var ama bu sıkıntıları aşmak için bizim daha önce söylediğimiz şeyi biz yine tekrar ediyoruz. Fiyat artışlarının anormal olanları mutlaka denetimleri artırmak suretiyle haksız kazanç sağlayanların önüne geçmek gerekir ve fırsatçılara fırsat tanımamak gerekir, öte taraftan da dar ve sabit gelirli olanları da bu hayat pahalılığının altında ezmelerine fırsat vermemek gerekir. Eğer fiyatlar aşağı çekilemiyorsa o zaman ücretler olabildiğince yukarı çekilmelidir ki vatandaş kendi ihtiyacını karşılayabilsin." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu daha sonra Uşak'tan ayrılıp Denizli'ye geçti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler