Filipinler'de 7 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

​Filipinler'in Abra eyaleti başta olmak üzere bir çok kentte etkili olan 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Ekleme: 27.07.2022 10:05:11 / Güncelleme: 27.07.2022 10:15:10 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hükümet yetkilileri, Filipinler'deki ana Luzon adasını sallayan 7 büyüklüğündeki depremde en az iki kişinin öldüğünü ve 30 kadar kişinin de yaralandığını söyledi.

Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC), kuzey Filipinler'deki Benguet eyaletinde bir kişinin öldüğünü doğruladı. Yerel yetkililer ayrıca Benguet eyaletinde en az beş kişinin yaralandığını bildirdi.

Abra eyaletinin valisi Jocelyn Bernos, 25 yaşındaki bir erkeğin de Bangued kasabasında beton bloğun üzerine düşmesi sonucu öldüğünü bildirdi. Bernos, depremde en az 25 kişinin hafif şekilde yaralandığını söyledi.

Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsüne göre merkez üssü Abra'nın Tayum bölgesinde yerel saatle 08:43'te deprem meydana geldi.

Büyüklüğü 7 olarak ölçülen deprem, yerin 17 km derinliğinde kaydedildi.

Sarsıntı, yüksek binaların sallandığı ve tren seferlerinin durdurduğu Metro Manila da dahil olmak üzere ana Luzon Adası'ndaki birçok bölgede de hissedildi. 

Deprem ayrıca Ilocos Sur, Pangasinan, Nueva Vizcaya, Bulacan, Laguna ve Cavite gibi birçok ilde de hissedildi.

Deprem sırasında Başkanlık sarayı da dahil olmak üzere birçok ofiste panikleyen çalışanlar binaları terk etti.

Bölge polisi sözcüsü, Ilocos Sur'daki Abra ve Vigan şehrindeki ev ve binalarda hasar ihbarı aldıklarını söyledi.

Luzon Adası'nın batı kıyısındaki korunmuş İspanyol sömürge ve Asya mimarisiyle tanınan bir turizm merkezi olan Vigan City'de de etkili olan sarsıntının, asırlık tarihi yapılara zarar verdiği bildirildi.

Abra'nın La Paz Belediye Başkanı Joseph Bernos, depremin eyaletteki birçok beton ev, bina ve altyapıya ve Abra Üniversitesi'ndeki bazı binalara zarar verdiğini söyledi. Bernos, "İlimizde büyük hasarlar olduğuna dair raporlar aldım" dedi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar