Bitlis'te hafızlık imam hatip ortaokulu ilk mezunlarını verdi

Sultan Alparslan Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ilk mezunlarını verdi. Hafızlığını tamamlayan 6'sı erkek, 13'ü kız olmak üzere 19 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Ekleme: 26.07.2022 18:55:13 / Güncelleme: 26.07.2022 19:11:30 / Eğitim / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen 'Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi' kapsamında Tatvan ilçesinde ilk mezunlar verildi.

Tatvan Sergi Sarayı'nda düzenlenen hafızlık mezuniyet programı Yusuf Koç Hoca'nın Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek hafızları tebrik etti.

"İlk hafız olan ve ilk hafızları yetiştiren Hazreti Muhammed'tir"

Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel

Demirel, "İslam'da ilk hafız Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem ve ilk hafız da yetiştiren Hazreti Muhammed'tir. Hafız olan çocukların anne ve babaları çok şanslıdır. Allah seçtiği kişilere Kur'an-ı hıfzetmeyi nasip eder. Tüm imkânları seferber ederek bu hafızlık düzenini kurduk. Okulda 9 Kur'an kursu hafız öğreticimiz bulunmaktadır. Bu okul kendiliğinden oluşmadı." dedi.

"Gençlerimiz Kur'an'ın yaşantısıyla gönülleri fethedeceklerdir"

Vali Vekili Tekin Erdemir

Programda hafızları tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Vekili Tekin Erdemir, "Okulumuza ismini veren Sultan Alparslan bundan 951 yıl önce yanındaki kahraman askerleriyle beraber Anadolu'yu bize yurt edindirdi. İnşallah bu güzel gençlerimiz de Kur'an'ın yaşantısıyla gönülleri fethedeceklerdir. İnsanlara örnek birer bireyler olup Kur'an'ın nurunu her yere yayıp yaygınlaştıracaklar. Kur'an'ı hıfzetmek ve Kur'an'ı yaşamak gerçekten bir insan olarak en yüksek mertebedir. Bu gençlerimizin bu mertebeye ulaşmış olması bizleri ziyadesiyle mutlu ve mesut etmektedir." diye konuştu.

"28 Şubat sürecinde imam hatiplere baskılar kuruldu"

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, 28 Şubat sürecinde imam hatipler üzerinde kurulan baskıya dikkat çeken Taşar şunları kaydetti:

Geçmişte bir imam hatibimiz vardı ama o günkü zihniyet, bu çocuklarımızın daha fazla okumaması, yüksek öğretime gitmemesi için önüne bir set çekmişti 28 Şubat sürecinde. O gün o zihniyet bugün yollara düşmüş 'Barış yapacağız' diyor. Sizden istirhamım eve gittiğinizde büyüklerinizden sorun. Allah kelimesinin yasak olduğu, Kur'an okumanın yasak olduğu, medreselerin yasak olduğu, selamın yasak olduğu bir zamanda, ne sıkıntılar çektiğini öğrenin. Bunlar bizlere ders olsun. Aksi takdirde tekrarını gene yaşarız. Ama hamdolsun ben bunu görüyorum, Müslüman iki defa aynı tuzağa düşmeyecek.

"Bu hafızlık proje imam hatipte çift kanatlı kuşlar yetişecek"

,

İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani

Konuşmasına "Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir." hadisini hatırlatarak sözlerine başlayan İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, "Biz bu günleri rüyamızda görseydik inanmazdık. İlk inen ayet ilim hakkındadır, ikinci inen ayet ise temizlik hakkındadır. İslamiyet; ilim, temizlik dinidir. Biz böyle bir dine mensubuz. 'İlim Müslüman'ın yitik malıdır.', 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil edin.' diyen Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem başka bir hadiste de 'Öğrenin, öğretin, öğrenenleri, öğretenleri sevin, beşincisi olmayın helak olursunuz.' buyuruyor. İlimden, irfandan, teknolojiden uzak kalırsanız, helak olursunuz. Kur'an; bize dünya ve ahiret hayatımızın cennet olmasını, onun yolunu bize gösteren Allah tarafından Cebrail vasıtasıyla gönderilen kurtuluş rehberidir. Bu hafızlık proje imam hatipte çift kanatlı kuşlar yetişecek. Ailesine, milletine, memleketine, alemi İslam'a faydalı olacaklar." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından salavatlar eşliğinde platforma alınan hafızlar, kısa süreler okuyarak Kur'an ziyafeti sundular.

Daha sonra hafızlara cübbe giydirilip hafizelere taç takıldı. Kız ilahi grubu tarafından seslendirilen ilahilerin ardından hafızları yetiştiren eğiticilere plaketler takdim edildi.

Program, hafız ve hafizelere verilen hediyelerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar