Batman Üniversitesinde bölüm ve program sayıları artıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, program ve öğrenci sayılarının sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da artması için gerekli altyapıyı oluşturduklarını söyledi.

Ekleme: 26.07.2022 17:05:13 / Güncelleme: 26.07.2022 17:11:18 / Eğitim / Batman Haberleri
Destek için 

2021 yılı verilerine göre Batman Üniversitesi bünyesinde 25 lisans ve 46 önlisans programı mevcutken 2022 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna göre ise üniversite bünyesinde 29 lisans ve 50 ön lisans programı yer alıyor.

Programlardaki bu artışın, 2022 Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitenin öğrenci sayısında da artış sağlaması bekleniyor.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, program ve öğrenci sayılarının sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da artması için gerekli altyapıyı oluşturduklarını belirtti.

Batman Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin teknik ve akademik ihtiyaçlarını karşılayabilecek her programı bünyesine katmak için gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiğini dile getiren Rektör Demir, üniversitede yaşanan her gelişmenin toplumsal faydaya dönüşmesini önemsediklerini ifade etti.

Aday öğrencilerin, 2022 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Batman Üniversitesinin programlarını titizlikle incelemeleri ve tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Demir, Batman’ın öğrenciler için kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan da yaşanabilir bir şehir olduğunu kaydetti.(İLKHA)