Açlık grevindeki Filistinli 2 mahkumun durumu kötüleşiyor

​İşgalci siyonist rejimin "idari tutukluluk" kararını 111 gündür yaptıkları açlık greviyle protesto eden Filistinli 2 mahkumun sağlıkları kötüye doğru gidiyor.

Ekleme: 26.07.2022 12:45:10 / Güncelleme: 26.07.2022 12:51:50 / Dünya
Destek için 

Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu, aylardır açlık grevinde olan tutuklu Halil Avade ve Raid Rayan'ın sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Açıklamada, Ramle Cezaevi Kliniğinde tutulan tutuklu Rayan'ın sağlığında gözle görülür bir düşüş yaşandığı; Rayan'ın vücudundaki ağrılardan, bulanık görmeden, zayıflıktan, halsizlikten ve şiddetli ağrılardan yakındığı belirtildi.

Halil Avade'nin de belirgin bir zayıflık ve konuşma güçlüğü çektiği, vücudunun her yerinde şiddetli ağrılardan şikayet ettiği, sürekli kustuğu, çok kilo kaybettiği ifade edildi. Avenin'de ancak tekerlekli sandalye sayesinde hareket edebildiği belirtildi.

Avade ve Rayan, işgalci siyonist rejimin idari tutukluluk" kararını tepki amaçlı 111 gündür açlık grevi yapıyor.

İşgal hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 600 Filistinli tutukludan 682'si hakkında işgal mahkemeleri tarafından hukuksuz bir şekilde idari tutukluluk kararı verildiği belirtiliyor. Öte yandan 1967'den bu yana verilen idari gözaltı kararlarının sayısının 54 binden fazla olduğu tahmin ediliyor. (İLKHA)